Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 nov 2010 - Anul XV, nr. 274 (4565)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Chelu i-a transmis lui Fătuloiu că dacă nu ia mită îl va denigra în presă, forţându-l să demisioneze

Duminică, 21 Noiembrie 2010 (19:28:01)

Cătălin Chelu i-a transmis lui Valentin Fătuloiu că dacă nu vrea să primească un milion de euro pentru a facilita rezolvarea favorabilă a dosarelor în care este cercetat va porni împotriva lui o campanie de denigrare prin presă şi îl va obliga, astfel, să demisioneze din funcţia de secretar de stat.

În acest caz au făcut denunţuri, în 10 august, Valentin Fătuloiu şi fiul lui, Alexandru. Potrivit denunţătorilor, la începutul lunii august, Cătălin Chelu i-ar fi oferit secretarului de stat Valentin Fătuloiu, prin intermediul lui Ştefan Badea şi a lui Alexandru Fătuloiu, suma de un milion de euro, pentru facilitarea soluţionării favorabile a unor dosare, se arată în referatul prin care procurorii DNA au cerut instanţei arestarea preventivă a lui Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea.

Valentin Fătuloiu dispusese din noiembrie 2009 luarea unor măsuri de identificare a grupurilor criminale din domeniul criminalităţii economico-financiare, ceea ce a dus la centralizarea la nivelul MAI a unor date din care rezulta desfăşurarea unor astfel de activităţi de către Cătălin Chelu.

În acest context, Fătuloiu a dispus, în calitate de secretar de stat, centralizarea cercetărilor în dosarele în care era acuzat Cătălin Chelu.

Omul de afaceri Cătălin Chelu l-a contactat pe Alexandru Fătuloiu, prin intermediul lui Badea, exprimându-şi disponibilitatea de a da suma de un milion de euro pentru facilitarea soluţionării favorabile a dosarelor sale, în sensul ca aceste cauze să fie lăsate "mai departe şi separat în instrumentarea structurilor locale de poliţie".

Chelu i-a mai transmis lui Valentin Fătuloiu că dacă nu este de acord să accepte oferirea sumei de bani menţionată va porni împotriva lui o amplă campanie de denigrare prin intermediul mass-media, împrejurare care îl va obliga să-şi dea demisia din funcţia de secretar de stat.

Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea au fost arestaţi, duminică dimineaţă, de Tribunalul Bucureşti.

Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărarea influenţei în timp ce Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu şi Ştefan Niţache Badea sunt cercetaţi pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită, informează, duminică, Direcţia Naţională Anticorupţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chelu i-a transmis lui Fătuloiu că dacă nu ia mită îl va denigra în presă, forţându-l să demisioneze.
 Vizualizări articol: 705 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chelu i-a transmis lui Fătuloiu că dacă nu ia mită îl va denigra în presă, forţându-l să demisioneze0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei