Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 nov 2010 - Anul XV, nr. 274 (4565)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reuşită

Cursul râului Suceava a fost deviat, pentru a proteja podul din zona Bazar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cursul râului Suceava a fost deviat cu aproximativ 30 de metri faţă de albia sa naturală, prin amenajarea unui dig de protecţie a podului din zona Bazarului. Amenajarea digului de protecţie până în apropierea pilonului de pod fisurat în urma inundaţiilor din vară, care a dus la înclinarea podului, a fost finalizată ieri, când pământul adus cu camioanele la baza podului şi împins cu excavatoarele în râu a ajuns până sub pod.

Constructorul care realizează lucrarea, SC CF Iaşi Grup Colas, a spus că lucrarea s-a dovedit a fi dificilă din cauza adâncimii apei, de aproximativ cinci metri, fiind necesare cantităţi impresionante de pământ care să fie împinse în apă, pentru a o împinge spre celălalt mal al râului, unde terenul a fost decopertat, pentru a forma o nouă albie.

Drept urmare, cursul râului Suceava a fost abătut spre stânga, înspre Bazar, pentru ca acesta să ocolească pilonul fisurat al podului care reprezintă principala arteră de circulaţie între cartierul Burdujeni şi centrul Sucevei.

Devierea cursului râului Suceava, până sâmbătă, a fost una din cerinţele exprese ale primarului Ion Lungu la comandamentul de marţi dimineaţa, de gestionare a lucrărilor de consolidare a podului de la Bazar. El a insistat ca pilonul de pod fisurat să fie pus la adăpost de presiunea apei şi de eventuale inundaţii, în caz de valul de ploi care s-a abătut asupra Franţei şi Belgiei ar fi ajuns şi la Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursul râului Suceava a fost deviat, pentru a proteja podul din zona Bazar.
 Vizualizări articol: 3223 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Cursul râului Suceava a fost deviat, pentru a proteja podul din zona Bazar3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ???? trimis de
(20 nov 2010, 14:57:19
Ieri au reusit intr-un final aceasta ''extraordinara si nemaipomenita realizare tehnica, a inginerilor SCCF'', iar astazi se odihneau , ca deh ''primavara''(scuze -iarna) e la inceput si se pot turna betoane pana de Craciun, sau pana la Paste , de ce nu, doar cu cat se intind mai mult cu lucrarea, devizul va fi mare!!
2.   Chiar ne luati de prosti !!!!!!!! trimis de
(21 nov 2010, 01:37:00
Unde au vazut astia apa cu adancimea de 5 m la Suceava ?????????????????????
3.   :) trimis de
(21 nov 2010, 15:04:24
Daca se plang la devierea unui curs de apa ce o sa faca atunci cand o sa aiba de construit un pod? Iar in ritmul in care merg lucrarile si cum iarna bate la usa io cred ca urmatorul val de ilundatii ii va lua prin 'surprindere' si doamne fereste ramanem fara pod! Dar poate numai asa o sa faca unul cu mai multe benzi:)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei