Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 nov 2010 - Anul XV, nr. 274 (4565)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Partidul Conservator i-a propus lui Constantin Simirad să candideze la Preşedinţie

Duminică, 21 Noiembrie 2010 (13:02:08)

Partidul Conservator i-a propus preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, care este independent, să candideze la alegerile prezidenţiale viitoare, conservatorii susţinând că vor să aplice principiul ca Iaşiul şi Moldova să dea viitorul preşedinte al României.

Liderul PC Iaşi, Vasile Şalaru, a declarat, duminică, într-un comunicat de presă, că fondatorul PC Dan Voiculescu s-a întâlnit sâmbătă, la Iaşi, cu Constantin Simirad, căruia i-a propus să candideze la alegerile prezidenţiale viitoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Plecând de la o idee mai veche a noastră, care are la bază principiul confirmat de-a lungul timpului în interiorul Bisericii Române, acela că Iaşiul şi Mitropolia Moldovei dau întotdeauna Patriarhul României, ne-am gândit să încercăm aplicarea acestui curent şi în politică: Iaşiul şi Moldova să dea viitorul preşedinte al României. Senatorul Dan Voiculescu a mers la Constantin Simirad pentru a-i lansa această idee şi pentru a-i propune să meargă pe acest drum: candidatura la funcţia supremă în statul român", a spus liderul conservatorilor ieşeni, Vasile Şalaru.

El a precizat că, în cei 20 de ani de politică, Simirad nu a pierdut nicio bătălie electorală, iar în plus "are o relaţie foarte veche de prietenie cu Patriarhul României, Daniel Ciobotea, fapt ce ar favoriza o simbioză benefică între conducătorul politic şi cel spiritual al României, o persoană independentă care ar putea coagula mai multe forţe politice".

"Domnul Simirad s-a simţit onorat de această propunere, mai ales că ea vine din partea unui vechi prieten. Cred că în acest moment doar domnul Simirad ştie răspunsul la această propunere", a afirmat Vasile Şalaru.

Preşedintele CJ Iaşi, Constantin Simirad, nu a putut fi contactat pentru a comenta propunerea făcută de PC.

Sâmbătă, el a recunoscut că s-a întâlnit la Iaşi cu Dan Voiculescu şi că a discutat cu acesta chestiuni politice.

Constantin Simirad a fost primar al municipiului Iaşi, timp de trei mandate, fiind ales pe listele CDR, Partidului Alianţei Civice şi Partidului Moldovenilor.

În anul 2008, Simirad a fost ales preşedinte al CJ Iaşi, pe listele PSD, el fiind exclus din rândurile social-democraţilor un an mai târziu, după ce şi-a anunţat sprijinul pentru Traian Băsescu în alegerile prezidenţiale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Partidul Conservator i-a propus lui Constantin Simirad să candideze la Preşedinţie.
 Vizualizări articol: 424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Partidul Conservator i-a propus lui Constantin Simirad să candideze la Preşedinţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei