Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 nov 2010 - Anul XV, nr. 273 (4564)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Botiş: Codul social reduce numărul de prestaţii sociale, dar şi numărul beneficiarilor

Vineri, 19 Noiembrie 2010 (19:04:43)

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, vineri, că prin Codul social, proiect la care lucrează Guvernul în prezent, va fi redus atât numărul prestaţiilor sociale, cât şi al beneficiarilor.

Botiş a spus, într-o întâlnire informală, că în prezent în România sunt 202 prestaţii sociale şi aproximativ 13 milioane de beneficiari.

Prin noul Cod social se vrea comasarea celor 202 ajutoare în patru grupe, toate legate de un indicator de inserţie, a precizat ministrul Muncii.

Numărul beneficiarilor va fi, de asemenea, redus prin modificarea criteriilor de acordare. De exemplu, cei care primesc venitul minim garantat vor trebui să facă dovada muncii în folosul comunităţii.

"Abordarea se va face pe familie, nu pe individ, ţinând cont de venituri, dar şi de posibilităţile de majorare a veniturilor, pe care le are fiecare individ în gospodărie", a spus Botiş.

Statul cheltuie în fiecare an 8,8 miliarde de lei pentru ajutoare sociale.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, declara, în 19 octombrie, în Comisia de muncă de la Camera Deputaţilor, că va prezenta Parlamentului în luna noiembrie Codul de asistenţă socială, afirmând că are credinţa că acesta va fi adoptat prin dezbatere, nu prin asumarea răspunderii.

Botiş preciza că prima parte a Codului social care se referă la prestaţiile sociale a fost deja finalizată, în prezent lucrându-se la cea de-a doua parte a documentului care se referă la serviciile sociale.

Ministrul Muncii mai spunea că dacă se ţine cont de anumiţi indicatori utilizaţi şi de Banca Mondială, care cumulează zece puncte, în România ar fi aproximativ şapte milioane de persoane care nu îndeplinesc trei din zece puncte, ceea ce înseamnă că aceste persoane sunt într-o situaţie de privare materială.

Ioan Botiş explica atunci că există şi o altă categorie de populaţie care se află în zona securităţii materiale, acest lucru însemnând că nu sunt activi pe piaţa muncii dar că realizează venituri de securitate alimentară din ceea ce produc în gospodărie. Potrivit ministrului Muncii, în această situaţie ar fi circa 1,5 milioane de oameni.

O altă categorie din populaţie luată în calcul la elaborarea Codului de asistenţă socială este cea din zona muncii nedeclarate, estimându-se că în prezent sunt 1,6-1,7 milioane de astfel de cazuri.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Botiş: Codul social reduce numărul de prestaţii sociale, dar şi numărul beneficiarilor.
 Vizualizări articol: 468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Botiş: Codul social reduce numărul de prestaţii sociale, dar şi numărul beneficiarilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei