Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 nov 2010 - Anul XV, nr. 273 (4564)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Baconschi şi Igaş, chemaţi marţi la audieri în comisii ale Senatului, privind aderarea la Schengen

Vineri, 19 Noiembrie 2010 (16:05:50)

Miniştrii de Externe şi de Interne, Teodor Baconschi şi, respectiv, Traian Igaş, sunt invitaţi marţi, la ora 16.00, la audieri în comisiile de politică externă şi administraţie publică din Senat, pe tema strategiei României pentru aderarea cu succes la spaţiul Schengen în martie 2011.

Conform unui comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX, preşedintele Comisiei pentru politică externă, Titus Corlăţean, a făcut o vizită la Paris, unde a avut o serie de întâlniri oficiale cu reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale şi parlamentare franceze. Este vorba despre Gilles Briatta, secretar general pentru afaceri europene, consilier pentru Europa la Cabinetul primului ministru, Josselin de Rohan, preşedintele Comisiei pentru afaceri externe şi apărare din Senatul francez, şi Denis Badré, vicepreşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Senatul Franţei.

În cursul discuţiilor a fost abordată chestiunea aderării României la spaţiul Schengen în martie 2011, obiectiv strategic pentru România. Titus Corlăţean a subliniat necesitatea ca decizia finală să aibă la bază evaluările misiunilor Comisiei Europene cu privire la îndeplinirea criteriilor fixate prin acquis-ul Schengen. Corlăţean a arătat că alte aspecte, de natură politică, invocate în ultima perioadă la Paris şi care exced evaluărilor în cadrul mecanismului menţionat pot fi abordate direct între autorităţile politice guvernamentale ale celor două ţări.

Totodată, preşedintele Comisiei pentru politică externă a informat partenerii francezi cu privire la organizarea unei audieri, marţi, 23 noiembrie, ora 16.00, la nivelul comisiilor pentru politică externă şi respectiv pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului din Senat, a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, şi a celui al Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, în legătură cu strategia României pentru aderarea cu succes la spaţiul Schengen în martie 2011, se mai arată în comunicat.

Senatorul român a arătat că personal se aşteaptă ca în final Franţa să acorde sprijinul politic necesar unei decizii pozitive în ceea ce priveşte România, ţară francofonă şi partener strategic în Europa Centrală şi de Est, atât la nivel politic, cât şi economic şi cultural.

Potrivit sursei citate, oficialii francezi şi români au căzut de acord asupra necesităţii unui dialog direct şi mai strâns la nivel politic, între autorităţile celor două ţări, şi privilegierea intereselor comune, în plan bilateral (Parteneriatul Strategic) şi în cadrul familiei europene.

Biroul permanent al Senatului a aprobat, luni, un memorandum al preşedintelui instituţiei, Mircea Geoană, în care se solicita audierea a miniştilor de Externe şi Interne, Teodor Baconschi şi Traian Igaş, pe tema aderării României la spaţiul Schengen. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Baconschi şi Igaş, chemaţi marţi la audieri în comisii ale Senatului, privind aderarea la Schengen.
 Vizualizări articol: 435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Baconschi şi Igaş, chemaţi marţi la audieri în comisii ale Senatului, privind aderarea la Schengen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei