Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 nov 2010 - Anul XV, nr. 273 (4564)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta a scris ambasadelor ţărilor UE şi NATO despre "abuzuri" împotriva statului de drept în România

Vineri, 19 Noiembrie 2010 (14:12:34)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a transmis ambasadelor ţărilor membre UE şi NATO o scrisoare cu privire la "abuzurile săvârşite împotriva statului de drept în România", referindu-se la demersurile Guvernului pentru continuarea procedurii asumării răspunderii pe Legea educaţiei.

Tentativa de a continua angajarea răspunderii pe Legea educaţiei în condiţiile în care Curtea Constituţională a declarat că acest demers e neconstituţional reprezintă un atentat la statul de drept şi trebuie semnalat cât mai rapid şi cât mai puternic tuturor celor interesaţi ca România să rămână o democraţie autentică, se arată într-un comunicat al PSD remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Conform sursei citate, liderul PSD a transmis tuturor ambasadelor din statele membre UE şi NATO o scrisoare de informare prin care le aduce acestora la cunoştinţă "existenţa riscului pulverizării statutul de drept în România, prin continuarea procedurii angajării răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei".

PSD a comunicat că, pentru prima oară în istoria ultimilor 20 de ani în România, un Guvern îşi asumă să ignore cu bună ştiinţă o decizie a Curţii Constituţionale, prin care demersurile sale sunt considerate ca nerespectând Legea fundamentală.

PSD atrage atenţia că instituirea unui astfel de precedent ar arunca practic în aer orice principiu democratic şi orice iluzie că România este un stat modern şi în care instituţiile funcţionează.

Conform sursei citate, PSD a decis să trimită această scrisoare de informare către statele occidentale, date fiind angajamentele pe care autorităţile de la Bucureşti şi le-au luat de-a lungul timpului faţă de partenerii internaţionali, pentru a face parte din UE şi NATO.

"Demersul Partidului Social Democrat este, fără îndoială, în asentimentul tuturor forţelor politice şi civice responsabile din România. PSD speră ca această informare să determine o reacţie de atenţionare cu privire la acest abuz fără precedent", se mai arată în comunicat.

Curtea Constituţională se va pronunţa, miercuri, 24 noiembrie, ora 14.00, asupra sesizării Guvernului cu privire la conflictul juridic de natură constituţională pe care l-ar avea cu parlamentul pe marginea asumării răspunderii pe Legea educaţiei.

Premierul Emil Boc a declarat, joi, la sosirea la Curtea Constituţională, că Parlamentul nu poate opri o procedură aflată în derulare, iar dacă a existat un presupus conflict juridic pe tema Legii educaţiei, aşa cum arată decizia CC, acesta s-a soluţionat în momentul stabilirii calendarului asumării. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta a scris ambasadelor ţărilor UE şi NATO despre "abuzuri" împotriva statului de drept în România.
 Vizualizări articol: 466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta a scris ambasadelor ţărilor UE şi NATO despre "abuzuri" împotriva statului de drept în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei