Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 nov 2010 - Anul XV, nr. 260 (4551)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu a plecat de la Guvern după o discuţie de peste două ore cu Boc şi Marko Bela

Joi, 4 Noiembrie 2010 (13:24:15)

Preşedintele Traian Băsescu a plecat de la Palatul Victoria după o discuţie de peste două ore cu premierul Emil Boc şi liderul UDMR, vicepremierul Marko Bela, privind decizia CC privind asumarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei.

La discuţia de la sediul Guvernului au fost chemaţi şi mai mulţi lideri UDMR, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat şi miercuri seară, după şedinţa de Guvern, la Palatul Victoria, unde a avut cu premierul Emil Boc o discuţie de aproximativ 30 de minute, urmare a deciziei CC.

Surse guvernamentale au declarat, pentru MEDIAFAX, că, miercuri, aflat în Slovenia, şeful statului l-a sunat pe premierul Emil Boc, în timpul şedinţei de Guvern, pentru a-l întreba dacă în timpul reuniunii de la Palatul Victoria s-a luat o decizie, împreună cu reprezentanţii UDMR, privind procerdura ce trebuie urmată în cazul Legii educaţiei, după decizia Curţii Constituţionale.

"Preşedintele, fiind plecat din ţară, a dorit să se intereseze direct de la premier despre stadiul Legii educaţiei, iar şeful Guvernului l-a informat pe şeful statului că intenţionează ca săptămâna viitoare să aibă o întâlnire cu conducerea Senatului pentru a insista ca dezbaterile parlamentare pe Legea Educaţiei să nu mai fie tergiversate. Premierul va explica Senatului că Legea educaţiei trebuie adoptată rapid, astfel încât prevederile acesteia să se regăsească, sub aspect financiar, şi în proiectul bugetului pe 2011", au arătat sursele citate.

Curtea Constituţională a constatat, miercuri, că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern, ca urmare a retragerii Legii educaţiei din Senat, de către Executiv.

Liderii UDMR s-au declarat profund nemulţumiţi de decizia CC şi au invocat inclusiv pozibilitatea ieşirii de la guvernare.

De altfel, vicepremierul Marko Bela are programată o conferinţă de presă, joi, la ora 14.00. De asemenea, liderul Uniunii a convocat forurile decizionale ale UDMR pentru luni.

UDMR a fost promotorul ideii de asumare a răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei, proiectul conţinând o serie de prevederi favorabile învăţământului în limbile minorităţilor naţionale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu a plecat de la Guvern după o discuţie de peste două ore cu Boc şi Marko Bela.
 Vizualizări articol: 432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu a plecat de la Guvern după o discuţie de peste două ore cu Boc şi Marko Bela0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei