Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 nov 2010 - Anul XV, nr. 260 (4551)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu:Mă uit la politicieni tineri necinstiţi, tună contra împrumuturilor şi spun măriţi salariile

Joi, 4 Noiembrie 2010 (17:32:06)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la RRA, că România va avea de plătit în 2011 circa patru miliarde de euro datorie externă şi serviciul datoriei şi a acuzat un "politician tânăr necinstit", care "tună" împotriva împrumuturilor, de demagogie şi minciună.

"Deci, 2011... datorie externă - 1,6 miliarde, serviciul datoriei interne şi a datoriei externe este 1,9 miliarde. Deci, avem vreo
patru miliarde de plătit la anul, ceea ce - în afară de sumele pe care le rostogolim, ştiţi, nu le punem la datorie, punem doar serviciul datoriei şi datoria externă brută. Deci, avem vreo patru miliarde de plătit, o sumă consistentă", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că "orice bani pe care îi plăteşti creează dificultăţi".

"Aceştia sunt bani pe care nu îi putem da nici la investiţii, nici în altă parte, dar sunt bani pe care i-am împrumutat de am plătit la timp pensiile, de am plătit la timp salariile. Aici avem o mare contradicţie şi mă uit la foarte mulţi politicieni tineri necinstiţi - este unul care vine dintr-o familie de avocaţi, prestigioasă, şi îl vezi guraliv şi vorbăreţ, la ceilalţi nu mă aştept la mai mult - îi auzi tună împotriva împrumuturilor, să nu mai facem împrumuturi, şi, pe de altă parte, spun «măriţi salariile». Păi, cu ce, dragă parlamentarule, demagog şi mincinos, când România nu-şi produce suficienţi bani că să-şi plătească pensiile, asistenţa socială şi salariile? Nu producem. Cum vrei să le plătească, să le şi mărească, fără să împrumute? Deci, această demagogie, această minciună, în care încearcă să-i bage pe români şi să îi dezinformeze, nu poate funcţiona. Sunt contradicţii", a adăugat şeful statului.

El a precizat faptul că România va trebui să continue să împrumute, "din păcate", la fel cum a împrumutat în anii trecuţi.

"Aceşti patru miliarde nu i-am cheltuit, nu putem arăta, de patru miliarde, autostrăzi şi căi ferate modernizate. Nu putem. Abia anul ăsta se arată zece kilometri de autostradă, din celebrul contract Bechtel. În schimb, îi putem arăta toţi cheltuiţi în pensii şi salarii, în anii anteriori. Şi acum trebuie să-i plătim. La fel ni se va întâmpla mulţi ani de acum înainte. Ce propune Guvernul Boc, susţinut şi financiar şi prin program de Fond, de Banca Mondială şi de Uniunea Europeană, este o reducere a acestor costuri, ca să ne putem şi dezvolta", a conchis preşedintele Băsescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu:Mă uit la politicieni tineri necinstiţi, tună contra împrumuturilor şi spun măriţi salariile.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu:Mă uit la politicieni tineri necinstiţi, tună contra împrumuturilor şi spun măriţi salariile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei