Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 oct 2010 - Anul XV, nr. 251 (4542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Patriarhie: Dan Diaconescu nu are binecuvântarea Patriarhului Daniel pentru a candida la Preşedinţie

Luni, 25 Octombrie 2010 (16:02:21)

Patriarhia Română neagă că patronul postului de televiziune OTV, Dan Diaconescu, are binecuvântarea Patriarhului Daniel pentru a candida la Preşedinţie, aşa cum a susţinut acesta.

Dan Diaconescu a declarat, pentru ziarul Libertatea, că de curând s-a întâlnit cu liderul Bisericii Ortodoxe Române şi că a primit binecuvântarea Patriarhului Daniel.

"Domnia sa mi-a dat OK-ul să candidez", a declarat, pentru Libertatea, patronul OTV, după ce a arătat cum a fost marcat momentul: o fotografie care-i înfăţişează pe cei doi e dovada întâlnirii "de lucru".

În replică, Patriarhia Română arată că Dan Diaconescu nu are binecuvântarea Patriarhului Daniel pentru a candida la Preşedinţia României.

"În legătură cu afirmaţia domnului Dan Diaconescu care pretinde că ar fi primit binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru a candida la preşedinţia României, precizăm: Singura întrevedere a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel cu domnul Dan Diaconescu a avut loc în ziua de 27 mai 2010, când Patriarhul României l-a primit în audienţă pe directorul postului de televiziune OTV la solicitarea acestuia", se arată într-un comunicat de luni al Patriarhiei Române.

În acea întâlnire, Dan Diaconescu a propus Patriarhiei Române sprijin publicitar pentru proiectul Catedralei Mântuirii Neamului din partea postului de televiziune pe care îl conduce. Întrucât Patriarhia Română are propriul său post de televiziune, "un astfel astfel de sprijin nu este necesar", a precizat sursa citată.

"Menţionăm că în cadrul întrevederii nu a existat nicio discuţie pe tema candidaturii domnului Dan Diaconescu la preşedinţia României deoarece, la data respectivă, Preşedintele României fusese ales cu câteva luni înainte (6 decembrie 2009). Totodată, precizăm că Patriarhia Română nici nu îndemnă şi nici nu opreşte mireni să candideze la Preşedinţia României sau la altă demnitate publică, întrucât ea trebuie să fie neutră din punct de vedere politic", se mai arată în comunicatul citat.

Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, a fost trimis în judecată, luni, de procurorii anticorupţie, care îl acuză că i-a şantajat pe primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ, şi pe omul de afaceri Paul Petru Ţârdea.

Dan Diaconescu a fost arestat preventiv în 23 iunie şi eliberat patru zile mai târziu. După ce a fost eliberat din arest, în 25 iunie, Dan Diaconescu a spus că va intra în politică şi că va înfiinţa Partidul Poporului.

Acţiunea de înfiinţare a Partidului Poporului fost depusă şi înregistrată, în 26 august, la Tribunalul Bucureşti, judecătorii civili urmând să o ia în discuţie în ianuarie 2011. Sigla partidului va fi reprezintă de două litere "P" suprapuse, reprezentând numele partidului pe un fundal de trei nuanţe de violet.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patriarhie: Dan Diaconescu nu are binecuvântarea Patriarhului Daniel pentru a candida la Preşedinţie.
 Vizualizări articol: 573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patriarhie: Dan Diaconescu nu are binecuvântarea Patriarhului Daniel pentru a candida la Preşedinţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei