Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 oct 2010 - Anul XV, nr. 251 (4542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD şi PNL nu au discutat propuneri de premier, PSD a închis subiectul

Luni, 25 Octombrie 2010 (16:17:07)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, după întâlnirea dintre liderii social-democraţi şi cei liberali, că părţile nu au discutat propunerile de premier făcute de PNL, întrucât PSD a spus că subiectul este abordabil doar după moţiunea de cenzură.

Antonescu a spus că discuţiile referitoare la propunerile de premier pentru un eventual guvern de criză al opoziţiei dacă moţiunea de cenzură va trece în Parlament nu au avansat.

"PSD a rămas pe poziţia cunoscută, anume că vom discuta problema alcătuirii unui nou guvern numai după ce moţiunea va trece, dacă va trece. În aceste condiţii, nu ne rămâne decât să acţionăm fiecare cum poate până miercuri, pentru a spori numărul de voturi", a adăugat el.

Întrebat ce argumente a invocat PSD pentru a respinge propunerile pe care PNL le avea pentru funcţia de premier al unui ipotetic guvern de criză, Antonescu a răspuns: "Nu s-au discutat propunerile pe care noi eram pregătiţi să le facem. PSD a spus că discuţia despre aşa ceva nu se poartă decât după ce trece moţiunea de cenzură şi dacă va trece. Aşa că nu am mai discutat".

Preşedintele PNL a subliniat că liberalii au avut altă strategie în privinţa moţiunii de cenzură decât PSD, anume şi propunerea unei variante explicite de un guvern alternativ.

"Nu putem face asta singuri", a menţionat Antonescu.

Întrebat dacă a discutat cu PSD înainte de a lansa nume prezumtive de premier, preşedintele PNL a răspuns: "Adică eu trebuia să cer voie de la PSD ca să am propuneri? Asta nu o să se întâmple. Ca să port o discuţie cu PSD şi apoi şi cu alţii în legătură cu acest subiect trebuia să am un mandat de la propriul partid. Am discutat în partid, nu am făcut niciun anunţ oficial. Pentru asta nu îmi trebuie aprobare de la PSD şi de la niciun alt partid".

Preşedintele PSD, Victor Ponta, se declară, într-o postare pe blog, "uimit" de poziţia preşedintelui PNL, Crin Antonescu, în ceea ce priveşte propunerile făcute pentru eventualii prim-miniştri ai unui ipotetic guvern PSD-PNL.

Ponta spune că este "uimit" de poziţia lui Crin Antonescu, "deşi previzibilă ţinând cont de antecedentele sale politice".

"Cum anunţi la presă că ai trei propuneri de prim-ministru şi te aştepţi ca PSD chiar să te ia în serios? E ca şi când eu cumpăr ceva acţiuni la Microsoft şi fac o conferinţă de presă în care îl anunţ pe Bill Gates că am nişte propuneri pentru preşedintele CA-ului şi chiar mă mir că nu se conformează!", afirmă Ponta, în postarea de luni pe blogul personal.

El spune că nominalizările făcute de Antonescu au fost propuse fără ca acesta să ştie dacă respectivii iau în calcul o eventuală candidatură la funcţia de premier.

Liberalii i-ar putea propune pe Klaus Johannis, Stere Farmache şi Mariana Gheorghe pentru funcţia de premier, în eventualitatea adoptării moţiunii de cenzură a opoziţiei şi a iniţierii unor negocieri pentru constituirea unui guvern "de avarie", conform unor surse din partid.

Moţiunea de cenzură intitulată "Moţiunea României majoritare, moţiune populară", iniţiată de opoziţie, a fost prezentată, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului. Textul moţiunii are 14 pagini. Textul moţiunii va fi dezbătut şi votat în data de 27 octombrie, cu începere de la ora 11.00. Votul va fi secret cu bile. Pentru adoptarea moţiunii de cenzură sunt necesare 236 de voturi favorabile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD şi PNL nu au discutat propuneri de premier, PSD a închis subiectul.
 Vizualizări articol: 552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD şi PNL nu au discutat propuneri de premier, PSD a închis subiectul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei