Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 oct 2010 - Anul XV, nr. 249 (4540)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şeful DNA: Subiectul combaterii corupţiei a reintrat pe agenda internaţională în ultimii 20 ani

Vineri, 22 Octombrie 2010 (15:55:41)

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, a susţinut, vineri, în cadrul Organizaţiei pentru Dezvoltare şi Cooperare Economică pentru Europa de Est şi Asia Centrală, că subiectul combaterii corupţiei a reintrat pe agenda internaţională în ultimii 20 ani şi acum zece ani în România

Reţeaua anticorupţie a Organizaţiei pentru Dezvoltare şi Cooperare Economică (OCDE) pentru Europa de Est şi Asia Centrală, în colaborare cu Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a organizat în perioada 20 - 22 octombrie 2010 seminarul intitulat "Mijloace eficiente de cercetare şi urmărire penală".

În deschiderea seminarului, procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a afirmat că lupta împotriva corupţiei este o prioritate, iar reuşita acesteia depinde de asigurarea resursei umane, a bazei materiale şi logistice şi de existenţa unui cadru legislativ stabil.

Codruţa Kovesi a subliniat că DNA are activitate eficientă, atât din perspectiva numărului de dosare trimise în judecată, cât şi din aceea a calităţii persoanelor deferite justiţiei, şi că încrederea sporită a cetăţenilor se reflectă prin numărul tot mai mare al denunţurilor privind fapte de corupţie.

La rândul său, procurorul şef al DNA, Danile Morar, a arătat că subiectul combaterii corupţiei a reintrat pe agenda internaţională în ultimii 20 ani şi acum zece ani în România, iar în acest context, la nivel internaţional, au fost create instituţii anticorupţie şi instituite mecanisme internaţionale, au fost adoptate convenţii internaţionale şi reglementări care, odată transpuse în legislaţiile naţionale, au întărit şi stabilizat cadrul de combatere a corupţiei.

Pe de altă parte, Inese Gaika, reprezentantă a Reţelei anticorupţie a OCDE, a anunţat că acest seminar este primul dintr-o serie de seminarii şi alte acţiuni dedicate practicienilor în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei organizate în cadrul Reţelei anticorupţie a OCDE. Obiectivul principal al seminarului a fost întărirea schimbului de experienţă şi de bune practici între autorităţile anticorupţie din ţările membre ale Reţelei anticorupţie şi din alte regiuni.

Subiectele seminarului au fost identificarea şi investigarea infracţiunilor de corupţie, corupţia la nivel înalt, cazuri implicând persoane juridice, corupţia funcţionarilor străini şi internaţionali, confiscarea bunurilor în cauze de corupţie, independenţa şi specializarea procurorilor şi a investigatorilor.

La acest seminar participă 58 de procurori şi investigatori din ţări din Europa de Est, Asia centrală şi ţări membre OCDE, precum Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bulgaria, Croaţia, Estonia, Macedonia, Georgia, Kîrgîstan, Letonia, Lituania, Republica Moldova, Muntenegru, România, Tajikistan, Ucraina, Uzbekistan, SUA, Brazilia, Finlanda, Germania, Italia, Slovenia, Elveţia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful DNA: Subiectul combaterii corupţiei a reintrat pe agenda internaţională în ultimii 20 ani.
 Vizualizări articol: 546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeful DNA: Subiectul combaterii corupţiei a reintrat pe agenda internaţională în ultimii 20 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei