Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 oct 2010 - Anul XV, nr. 241 (4532)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şeful Agrostar susţine că preţul pâinii ar putea creşte cu 25-30% până la sfârşitul anului

Miercuri, 13 Octombrie 2010 (13:41:16)

Preţul pâinii ar putea creşte cu 25-30% până la sfârşitul acestui an, pe fondul majorării preţului la grâu şi al evaziunii fiscale ridicate din zona procesării, susţine preşedintele Federaţiei Agrostar, Niculae Ştefan.

"Preşedintele Agrostar afirmă că procesatorii sunt responsabili pentru scumpirile din industria alimentară şi nu agricultorii.

"Procesatorii ar trebui întrebaţi de ce creşte preţul la pâine, nu noi agricultorii suntem de vină. Noi avem, în sfârşit după 20 de ani, un preţ real la grâu. Nu agricultorii sunt de vină pentru scumpirile din acest an, ci un sistem deficitar de investiţii, pentru că dacă agricultura ar fi beneficiat de investiţii nu ar mai fi fost un monopol pe preţul la lapte sau nu am mai fi importat 70% din carnea de porc", a spus Ştefan, după întâlnirea de la Guvern cu premierul Emil Boc.

El a mai spus că a discutat premierul Boc despre revendicările agricultorilor, printre care subvenţiile din sectorul vegetal şi cele pentru ovine şi bovine.

"La subvenţia pe hectar i-am spus domnului prim-ministru că subvenţia propusă de 131 de euro este o sumă care trebuie negociată, nu suntem de acord. Noi ştiam că trebuia să primim 160 de euro, şi dacă sectorul vegetal nu va primi aceşti bani va avea probleme destul de mari. I-am spus despre deficienţele legate de acciza la motorină. Pe de altă parte, ne-am referit şi la valorile subvenţiilor la bovine şi ovine, care aşa cum ne-au fost prezentate de Ministerul Agriculturii sunt mult diminuate faţă de cele de anul trecut şi cu care noi nu suntem de acord", a adăugat preşedintele Agrostar.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat săptămâna trecută agenţiei MEDIAFAX că fermierii vor primi începând cu jumătatea lunii octombrie subvenţiile pe suprafaţă aferente acestui an, în valoare de 130 de euro la hectar, ceea ce reprezintă o majorare cu 11% mai mult faţă de sprijinul de 117 euro acordat pentru anul trecut.

Ştefan a adăugat că a mai discutat cu premierul despre fondurile europene de investiţii alocate agriculturii. Agrostar i-a mai prezentat lui Boc situaţia evaziunii fiscale de pe piaţa băuturilor, sector în care, potrivit liderului Agrostar, se pierd sume importante ce ar putea intra în bugetul de stat din cauza băturilor falsificate.

Oficialul Agrostar a afirmat că vor fi continuate discuţiile pe tema subvenţiilor, iar în sistuaţia în care aceste probleme nu vor fi rezolvate se va recurge la acţiuni sindicale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful Agrostar susţine că preţul pâinii ar putea creşte cu 25-30% până la sfârşitul anului.
 Vizualizări articol: 578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeful Agrostar susţine că preţul pâinii ar putea creşte cu 25-30% până la sfârşitul anului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei