Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 oct 2010 - Anul XV, nr. 241 (4532)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cristian Rădulescu: E uşor de mirare acest protest spontan în mai multe locuri din ţară simultan

Miercuri, 13 Octombrie 2010 (15:32:14)

Liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a declarat, miercuri, că este "uşor de mirare" că protestul spontan al angajaţilor de la Finanţe are loc în mai multe locuri din ţară, în acelaşi timp şi într-o structură în care, timp de 20 de ani, oamenii au fost, în general, mulţumiţi.

"Soluţiile trebuie gândite de reprezentanţii instituţiei. Pentru mine este uşor de mirare acest protest spontan în mai multe locuri din ţară, în acelaşi timp şi care apare într-o structură care timp de 20 de ani nu a avut niciun fel de problemă, iar oamenii erau, în general, mulţumiţi", a afimat Rădulescu, într-o conferinţă de presă.

El a răspuns astfel unei întrebări referitoare la protestul spontan al angajaţilor de la Ministerul Finanţelor.

Sute de angajaţi din Ministerul Finanţelor Publice şi ANAF protestează în holul ministerului pentru că nu au primit sporurile de două luni.

Angajaţii din Ministerul Finanţelor care protestează pentru că nu au primit sporurile salariale au urcat pe holul de la primul etaj al instituţiei, unde se află cabinetul ministrului Gheorghe Ialomiţianu, iar numărul acestora a ajuns la câteva sute.

Salariaţii din sediul central al Ministerului Finanţelor, dar şi din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală reclamă că după eliminarea sporurilor veniturile lor au scăzut drastic, după ce anterior salariile de bază le-au fost reduse cu 25 la sută.

De asemenea, în mai multe judeţe din ţară angajaţii direcţiilor de finanţe publice au declanşat proteste spontane.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a cerut modificarea legislaţiei pentru ca salarizarea personalului din Finanţe să se ridice la nivelul din celelalte instituţii bugetare, întrucât se află pe ultimul loc din sistem, după ce în iulie au fost eliminate stimulentele, informează MFP.

Acordarea sporurilor pentru personalul din Ministerul Finanţelor Publice a fost unul dintre motivele invocate de preşedintele Traian Băsescu la momentul remanierii fostului ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu.

Vlădescu a declarat în repetate rânduri că va acorda sporuri angajaţiilor din Ministerul Finanţelor până la intrarea în vigoare a legii salarizării unice, întrucât eliminarea acestor stimulente echivalează cu o reducere a veniturilor de aproximativ 60%.

Ulterior, actualul ministru al Finanţelor, Ghoerghe Ialomiţianu, a anunţat că sporurile şi stimulentele trebuie eliminate pentru nu crea avantaje unor funcţionari în defavoarea altora, mai ales într-o perioadă de criză, deşi este adeptul unor modalităţi de cointeresare pentru angajaţii din Ministerul Finanţelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cristian Rădulescu: E uşor de mirare acest protest spontan în mai multe locuri din ţară simultan.
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cristian Rădulescu: E uşor de mirare acest protest spontan în mai multe locuri din ţară simultan0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei