Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 oct 2010 - Anul XV, nr. 240 (4531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisia de buget dă avizul final pe ordonanţa creditelor populaţiei după 21 octombrie

Marţi, 12 Octombrie 2010 (18:36:12)

Comisia de Buget, Finanţe, Bănci din Camera Deputaţilor a decis marţi, în unanimitate, să primească până pe 21 octombrie amendamente şi informaţii suplimentare privind ordonanţa de reglementare a condiţiilor de acordare a creditelor pentru populaţie, urmand să-şi dea avizul după această dată.

Preşedintele Comisiei, deputatul PSD Viorel Ștefan, a arătat că va solicita Consiliului Fiscal o opinie privind impactul bugetar pentru anul în curs şi pentru următorii cinci ani a OUG 50/2010.

"Discuţia finală în Comisie este programată pentru miercuri, 27 octombrie, la ora 10:00, dacă programul plenului Camerei Deputaţilor rămâne nemodificat", a spus Ștefan.

La dezbaterile din Comisie participă reprezentanţi ai BNR, Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Consiliului Concurenţei, Ministerului Finanţelor Publice, Asociaţiei Române a Băncilor şi Asociaţiei de Leasing Bancar.

Grupuri de clienţi ai unor bănci au semnat şi transmis, în luna septembrie, către Camera Deputaţilor şi Senat o scrisoare prin care cer parlamentarilor să voteze în favoarea adoptării legii de aprobare a OUG 50/2010 în forma propusă de Guvern.

Deputaţii din Comisia pentru Politică Economică, Reformă şi Privatizare au formulat săptămâna trecută nu mai puţin de 98 de amendamente la OUG 50, printre acestea figurând şi propunerile băncilor, care nu sunt de acord cu prevederile actului normativ aprobat în vară de Guvern.

Printre modificările propuse se numără perceperea de către creditori a unui comision de administrare cont curent concomitent cu perceperea unuia de administrare credit, aplicarea dobânzii penalizatoare la sumele restante prevăzute în contract, păstrarea comisioanelor şi tarifelor prevăzute în contractele de credit iniţiale, modificarea clauzelor aferente dobânzilor variabile prin raportarea la un indice de referinţă, pâstrandu-se nivelul de dobândă de la data conversiei şi reducerea la jumătate a sancţiunilor care pot fi impuse băncilor pentru încălcarea anumitor prevederi ale actului normativ.

În luna iunie, Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă 50/2010, pe baza unui proiect elaborat de ANPC, care transpune în legislaţia românească Directiva Europeană 48/CE/2008, printre cele mai cunoscute prevederi ale actului normativ fiind eliminarea comisionului de rambursare anticipată la creditele cu dobândă variabilă şi calcularea dobânzii în funcţie de un indice de referinţă transparent, la care se adaugă o marjă fixă, care nu poate fi modificată faţă de contractul iniţial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisia de buget dă avizul final pe ordonanţa creditelor populaţiei după 21 octombrie.
 Vizualizări articol: 567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisia de buget dă avizul final pe ordonanţa creditelor populaţiei după 21 octombrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei