Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 oct 2010 - Anul XV, nr. 240 (4531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Petcu: Programul de guvernare al PSD cuprinde revendicările noastre, vom discuta cu toate partidele

Marţi, 12 Octombrie 2010 (16:10:45)

Preşedintele CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în urma întâlnirii cu parlamentarii PSD a constatat că majoritatea revendicărilor sindicale se regăsesc în programul de guvernare al acestei formaţiuni, în zilele următoare fiind programate întâlniri şi cu celelalte partide.

Petcu a precizat că întâlnirea a avut loc luni, iar reprezentanţii PSD au arătat deschidere către partea sindicală.

"Le-am predat parlamentarilor PSD toate revendicările noastre, cea mai mare parte din ele regăsindu-se şi în programul de guvernare al PSD, care va fi validat pe 16 octombrie", a declarat, marţi, liderul CNSLR-Frăţia.

Petcu a mai spus că liderii sindicatelor se întâlnesc, marţi, cu reprezentanţi ai UNPR, iar miercuri cu cei ai PNL.

Reprezentaţii principalelor confederaţii sindicale s-au întâlnit, în 7 octombrie, cu reprezentanţi PSD, Marius Petcu spunând atunci că liderii de sindicat vor avea o întâlnire, luni, 11 octombrie, şi cu parlamentarii social-democraţi, pentru a vedea dacă "disponibilitatea" arătată de conducerea partidului este o "simplă atitudine politică" sau are acoperire în realitate.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, declara, după întâlnire, că social-democraţii sprijină protestele sindicaliştilor, fără însă a lua în calcul "o sincronizare" cu depunerea moţiunii de cenzură.

În 6 octombrie, liderii confederaţiilor sindicale au decis să organizeze împreună proteste, iar până în 22 octombrie să discute cu toţi liderii politici, pentru a le prezenta un set de revendicări şi punctul lor de vedere.

Aceştia atenţionau că, în lipsa unui răspuns la revendicările sindicaliştilor, confederaţiile vor organiza o mare acţiune în Capitală, în 25 - 30 octombrie, la care vor participa 70.000 -80.000 de persoane.

De asemenea, în fiecare vineri, din 8 până în 22 octombrie, sindicaliştii vor picheta sediile partidelor şi locuinţele parlamentarilor.

Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, preciza că dacă după 22 octombrie, când va fi făcută evaluarea acţiunilor organizate până atunci, nu se vor rezolva solicitările sindicaliştilor, există posibilitatea blocării drumurilor europene şi întreruperea voluntară a lucrului de către angajaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petcu: Programul de guvernare al PSD cuprinde revendicările noastre, vom discuta cu toate partidele.
 Vizualizări articol: 563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Petcu: Programul de guvernare al PSD cuprinde revendicările noastre, vom discuta cu toate partidele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei