Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 oct 2010 - Anul XV, nr. 240 (4531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pregătiri

Pachetul turistic pentru „Crăciun în Bucovina” va fi lansat la Cluj pe 22 octombrie

Marţi, 12 Octombrie 2010 (15:36:00)

Pachetul turistic pentru „Crăciun în Bucovina” va fi lansat oficial în data de 22 octombrie la Cluj, acolo unde va fi organizat târgul „Produs în Bucovina”, a anunţat şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur. Flutur a declarat că vor fi pachete turistice atractive, în program urmând să fie implicate mai multe gospodării ţărăneşti unde turiştii vor vedea pe viu datinile şi obiceiurile zonei şi se pot înfrupta din gastronomia bucovineană. „Am avut deja o întâlnire cu asociaţiile de turism şi cu primarii pentru organizarea evenimentului Crăciun în Bucovina şi le-am dat termen două săptămâni să stabilească un calendar concret. Le-am cerut primarilor mai multă iniţiativă şi să respecte tradiţia şi originalul”, a spus Flutur. Ediţia din acest an a manifestării „Crăciun în Bucovina” va debuta pe data de 5 decembrie şi va beneficia de finanţare europeană în sumă de 9 miliarde de lei vechi. Evenimentele se vor concentra în şapte zone ale judeţului şi anume la Muzeului Satului Bucovinean din municipiul Suceava, la Gura Humorului, Suceviţa, Vatra Dornei, Rădăuţi, Fălticeni şi Mălini. Potrivit proiectului, la Gura Humorului va fi organizat festivalul de datini şi obiceiuri „Tradiţii în Bucovina”. Tot în acest oraş, în zona pârtiei din parcul Ariniş va fi amplasată mocăniţa, care va avea un traseu de peste 2 kilometri. De asemenea, tot în parcul Ariniş, în apropierea podului pietonal de peste râul Moldova, va fi amenajat un sat bucovinean tradiţional. Tot prin proiectul „Crăciun în Bucovina” se va organiza şi un festival de gastronomie, un festival de colinde la Suceviţa, precum şi un festival de promovare a produselor tradiţionale din zona Bucovinei. Consiliul Judeţean va edita şi un album, „Crăciun în Bucovina”, în care vor fi prezentate datinile şi obiceiurile de iarnă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pachetul turistic pentru „Crăciun în Bucovina” va fi lansat la Cluj pe 22 octombrie.
 Vizualizări articol: 664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pachetul turistic pentru „Crăciun în Bucovina” va fi lansat la Cluj pe 22 octombrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei