Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 oct 2010 - Anul XV, nr. 240 (4531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Obligativitate

Ajutoarele la încălzire, date în baza declaraţiilor de avere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care vor să beneficieze de subvenţii la încălzirea locuinţelor vor trebui să depună declaraţii de avere mai amănunţite decât parlamentarii sau aleşii locali. Dacă, în alţi ani, subvenţiile la căldură se puteau obţine cu o simplă declaraţie pe propria răspundere, acum, solicitanţii trebuie să facă dovada tuturor veniturilor de care beneficiază, dar şi a bunurilor mobile şi imobile pe care le deţin toţi membrii familiei. În câteva zile, cererile model de acordare a ajutoarelor de încălzire vor ajunge la populaţie, prin intermediul asociaţiilor de proprietari sau direct de la primărie, iar în termen de o lună vor trebui depuse, împreună cu toate actele necesare.

 

Toate sursele de venit trebuie declarate

Plafonul maxim de venit lunar pe membru de familie a rămas acelaşi ca şi anul trecut, de 615 lei, dar cei care vor să beneficieze de ajutorul de încălzire trebuie să ia în calcul toate veniturile pe care le obţin, nu doar salariile.

Astfel, adeverinţele de venit pe care trebuie să le depună la dosarul de solicitare a subvenţiei la căldură trebuie să cuprindă venitul net, inclusiv bonurile de masă, din luna anterioară depunerii cererii, cupoanele de pensie sau indemnizaţiile de şomaj, alocaţiile de stat, dar şi veniturile obţinute de cei care funcţionează ca PFA sau Întreprinderi individuale. Pentru cei care nu obţin venituri trebuie prezentată o adeverinţă de la Administraţia Financiară. La stabilirea venitului net pe membru de familie nu se iau în calcul alocaţiile complementare şi de susţinere, bursele de studiu şi cele sociale, precum şi bursele din cadrul programului “Bani de liceu”.

 

Bunuri care te lasă fără subvenţie la încălzirea locuinţelor

Prevederile care vor lăsa mii de familii fără subvenţiile la căldură de care beneficiau an de an sunt cele referitoare la bunurile deţinute.

Tocmai de aceea, la întocmirea dosarului de solicitare a subvenţiei este obligatorie ataşarea extraselor de rol cu bunurile impozabile înregistrate de familie/persoana singură, aceste extrase putând fi obţinute de la primărie, de la serviciul Impozite Persoane Fizice.

Familia care vrea să primească ajutor la încălzirea locuinţei nu trebuie să mai aibă şi alte imobile aflate în proprietate, în afara locuinţei de domiciliu.

O altă restricţie impusă şi care va afecta foarte multe familii este cea referitoare la capacitatea cilindrică a motorului autoturismului, care nu trebuie să depăşească 1600 cmc în cazul celor care vor să beneficieze de subvenţie la căldură. De exemplu, vor pierde subvenţia la căldură cei care, deşi au un hârb de maşină, luată second-hand, apar în acte ca proprietari de maşini “puternice”, considerate de lege ca fiind un bun de lux.

Tot fără subvenţii la încălzire vor rămâne şi sucevenii care au mai mult de 1000 de mp de teren în zona urbană, sau peste 3000 de mp în zona rurală.

La fel de restrictivă este legea şi în cazul celor care deţin peste trei bovine, peste cinci porcine, peste 20 de ovine/caprine sau peste 15 familii de albine.

 

Acte necesare celor care se încălzesc cu centrale pe gaz metan

Aceleaşi condiţii se aplică la beneficiarii de ajutoare de încălzire în sistem centralizat, pe gaz metan sau pe alte surse de căldură (lemne, cărbuni, produse petroliere), doar că în cazul celor care au centrale termice de apartament, care funcţionează cu gaz metan, odată cu cererea de subvenţie trebuie adusă şi ultima factură emisă de E.ON Gaz sau contractul de furnizare pentru cei care şi-au montat centralele anul acesta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ajutoarele la încălzire, date în baza declaraţiilor de avere.
 Vizualizări articol: 979 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 4 voturi
Ajutoarele la încălzire, date în baza declaraţiilor de avere2.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   True trimis de
(12 oct 2010, 12:45:16
"O altă restricţie impusă şi care va afecta foarte multe familii este cea referitoare la capacitatea cilindrică a motorului autoturismului, care nu trebuie să depăşească 1600 cmc în cazul celor care vor să beneficieze de subvenţie la căldură. De exemplu, vor pierde subvenţia la căldură cei care, deşi au un hârb de maşină, luată second-hand, apar în acte ca proprietari de maşini “puternice”, considerate de lege ca fiind un bun de lux."

Logic nu? De ce ar cumpara cineva un "harb" care sa aiba motor de 1,9 sau de 2 sau peste? Mai ales cand declari practic ca abia ai de-o paine.
2.   Capuri-patrate trimis de
(12 oct 2010, 13:14:03
Majoritatea romanilor- oameni normali, au motorizare de 1.9. Si asta nu pt ca nu mai au ce face cu banii, ci pt ca sunt diesel, adica pe MOTORINA!!! Adica e mai IEFTIIIIIIIN, CA NU ISI PERMIT benzina!!! T A M P I T I L O R CE SUNTETI! Mancami-ati .....!!!!
3.   Completare trimis de
(12 oct 2010, 13:17:19
Criteriul hotârit de guvernanţi este absurd. Dacă s-a respecta legea, ar însemna că posesorul unei Skoda Octavia Tour cu motor de 1.9, 101 CP (13.000 euro) nu are dreptul la astfel de ajutoare, în timp ce cel care deţine un Audi A3 cu motor de 1.4, 135 CP (30.000 de euro) va beneficia de reduceri pe perioada iernii.
3.1  RE: Completare trimis de
(12 oct 2010, 16:41:54
Prietene,de ce consideri ca un proprietar de Skoda Octavia ar trebui subventionat?V-ati luat majoritatea Golfuri si Passaturi 1,9 tdi rupte de kilometri dar "de firma"si acum vreti subventii...normal ar fibig grinaca ai masina si-ti permiti s-o detii si s-o folosesti,plateste-ti frate si caldura,ca tot tu te folosesti de ea!
4.   Saracie trimis de
(12 oct 2010, 15:08:31
Inventar la saracie...
5.   ... trimis de
(12 oct 2010, 16:41:47
Nu inteleg chestia ca nu mai primesc subventii cei care detin centrale termice de apartament. Pana acu' beneficiau de subventii ???
6.   Nedumerire trimis de
(12 oct 2010, 18:01:13
Domnilor daca sunteti atat de saraci in cat nu puteti plati incalzirea cum de aveti masini?
Intretinerea lor nu costa? Eu sunt convins ca aveti de toate, dar ati gasit pana acu o portita prin care sa beneficiati de ajutoare. Multumiti-va ca ati pacalit pana acu si cel putin taceti din gura. Pt. ALEXX da cei cu centrala care au declarat venitul mic au beneficiat de subventii la gaz. In romania toata lumea pacaleste pe toata lumea, de sus in jos si de jos in sus, cei cinstiti mor cu zile si nu se plang

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei