Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 oct 2010 - Anul XV, nr. 240 (4531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Trădătorii de ieri, simpatizanţii de azi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăriţa de la Dolhasca, Maria Cojocaru, şi primarul de la Suceviţa, Ioan Onufrei, sunt doi dintre pesediştii care, vorba lui Traian Băsescu, s-au făcut preş în faţa preşedintelui PD-L al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Aceştia nu i-au cerut domnului Flutur să-i lase să candideze la primărie, aşa cum a spus Traian Băsescu că i-ar fi solicitat Victor Ponta, pentru că ei sunt, deja, primari. Doamna Maria şi domnul Ionică nu au dorit decât ca domnul preşedinte să le permită să-l laude de câte ori îl întâlnesc. Dacă cei doi s-ar trezi într-o zi în faţa unui ciocan, a unei dălţi şi a unui bloc de granit, cu siguranţă că s-ar apuca să-i facă lui Gheorghe Flutur o statuie. O foaie albă şi un toc le-ar trezi talentele literare, iar oda dedicată domnului Flutur ar fi gata în doar câteva minute. Un acordeon şi o vioară ar pune versurile pe note şi ar ieşi câteva acorduri vânjoase care l-ar lua pe Gheorghe Flutur şi l-ar urca în slăvi. Două costume populare i-ar transforma pe aceştia în dansatori profesionişti care l-ar urmări pe domnul preşedinte în tot judeţul pentru a-i juca după cum le cântă acesta şi pentru a-l pofti să ia o gură de pâine muiată în sare şi o duşcă de ţuică.

Întrebaţi cu ce ocazie au fost prezenţi la şedinţa de realegere a lui Gheorghe Flutur în funcţia de preşedinte al PD-L Suceava şi de aroganţe la adresa PSD, cei doi primari cu carnete de pesedişti au oferit nişte explicaţii penibile. Dacă doamna Cojocaru ar fi bărbată, iar domnul Onufrei ar fi bărbat, aceştia ar demisiona din PSD şi ar face politica PD-L şi mai pe faţă decât o fac în prezent. Însă, demisiile celor doi i-ar lăsa, conform legii, fără posturile de primar. Doar aşa ar vedea doamna Maria şi domnul Ionică dacă PD-L îi acceptă pentru că sunt Maria Cojocaru şi Ioan Onufrei sau numai pentru că ei se află în fruntea unor localităţi. În opinia mea, dacă n-ar mai fi primari, celor doi nu li s-ar permite nici măcar să şteargă praful la sediul partidului. PD-L are destule Mărioare şi destui Ionei care să facă asta. Dacă la Dolhasca şi la Suceviţa nu s-a auzit încă, doamna Maria şi domnul Ionică trebuie să afle că şefilor le plac trădările, dar nu le plac trădătorii. Pardon, simpatizanţii. Trădătorii trăiau pe vremea când Gheorghe Flutur îl acuza pe fostul lider PSD Suceava, Gavril Mîrza, că încurajează traseismul politic în rândul primarilor Opoziţiei. Acum, primarii Opoziţiei care pupă poala actualei conduceri de partid şi de judeţ se numesc simpatizanţi PD-L.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trădătorii de ieri, simpatizanţii de azi.
 Vizualizări articol: 2089 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Trădătorii de ieri, simpatizanţii de azi4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei