Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 sep 2010 - Anul XV, nr. 223 (4514)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL: PSD minte, prin adoptarea noii legi nu se diminuează pensiile

Miercuri, 22 Septembrie 2010 (17:46:16)

PDL condamnă "modul mincinos prin care PSD a încercat să inducă în opinia publică sentimentul că prin legea pensiilor se diminuează pensiile, nu se asigură securitatea acestora şi se majorează de mâine vârsta de pensionare", a declarat, miercuri, vicepreşedintele PDL Ioan Oltean.

Oltean a ţinut, într-o conferinţă de presă, să-i asigure pe pensionari că, prin adoptarea acestei legi, "pensia nu se diminuează cu nici un leu, nici anul acesta, nici anul viitor" şi că puterea de cumpărare a pensiilor va rămâne neschimbată, iar pensionarii vor primi pensiile la timp.

Oltean a precizat că la dezbaterea legii pensiilor PSD "a avut un comportament bolşevic, profitor, care viza doar propriul interes".

Liderul PDL a prezentat presei o foaie cu prezenţa parlamentarilor la dezbaterea Legii pensiilor, dorind să demonstreze astfel dezinteresul parlamentarilor social-democraţi faţă de această lege. Oltean a arătat în acest sens că pe 15 septembrie, la dezbaterea punctului de pensie, nouă parlamentari ai PSD au votat pentru ca punctul de pensie să fie de 45% din salariul mediu brut pe economie, deşi în sală erau prezenţi 100 de parlamentari PSD.

Totodată, Oltean a precizat că la dezbaterea privind reluarea votului asupra legii pensiilor, deşi în sala de şedinţă erau prezenţi aproape o sută de parlamentari PSD, doar doi dintre aceştia au votat pentru reluarea votului.

"Ce denotă un asemenea comportament? Că erau împotriva reluării votului şi că au urmărit un singur scop, acela al însuşirii a 127 de miliarde de lei", a adăugat Ioan Oltean.

El a arătat că PDL crede în reformarea sistemului de pensii, iar proiectul de lege votat de Parlament elimină pensiile exorbitante. Oltean a ţinut să-i asigure pe toţi românii care se apropie de pensionare că vârsta de pensionare nu se modifică "de mâine" şi că, potrivit proiectului de lege, până în 2014 această vârstă de pensionare va fi de 65 de ani pentru bărbaţi şi de 60 de ani pentru femei, menţionând că abia după 2015 vârsta de pensionare a femeilor va ajunge la 65 de ani.

Oltean a dat unele detalii despre negocierile care s-au purtat între PDL şi PSD în timpul dezbaterii Legii pensiilor, în urma cărora PSD ar fi solicitat alocarea unor bani pentru diverse lucrări din colegii în care se află parlamentari ai PSD, inclusiv în colegiul preşedintelui acestui partid, Victor Ponta.

Ioan Oltean a spus că nu a participat la aceste negocieri, arătând că întotdeauna negocierile se poartă între liderii grupurilor parlamentare, cu consimţământul preşedinţilor partidelor respective.

"Aţi văzut vreodată un hoţ şi să recunoască imediat ce a fost prins că a furat?", a mai spus, Oltean întrebat cum comentează faptul că reprezentanţii PSD neagă acuzaţiile PDL privind pretinderea unor bani în schimbul adoptării legii pensiilor.

Oltean a mai spus că PSD neagă acest lucru, dar că PDL este în posesia "unor dovezi indubitabile a acestor negocieri între PDL şi PSD".

Totodată, Ioan Olteanu a precizat că banii solicitaţi de PSD nu au fost alocaţi şi că negocierea nu a vizat absenţa parlamentarilor PSD din sală la votarea legii pensiilor, ci ideea nefolosirii abuzive a procedurilor parlamentare pentru tergiversarea adoptării legii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL: PSD minte, prin adoptarea noii legi nu se diminuează pensiile.
 Vizualizări articol: 570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL: PSD minte, prin adoptarea noii legi nu se diminuează pensiile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei