Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 sep 2010 - Anul XV, nr. 223 (4514)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Ce se întâmplă cu fondurile UE e cea mai concretă expresie a incompetenţei funcţionarilor

Miercuri, 22 Septembrie 2010 (17:04:55)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că ceea ce se întâmplă cu fondurile europene este "cea mai concretă expresie a incompetenţei multora dintre funcţionarii angajaţi în ministere".

"Foarte mulţi de regulă ţipă la miniştri şi presa atacă miniştrii, pe bună dreptate, pentru că au răspundere politică. Dar miniştrii nu ştiu sau nu e treaba lor să pregătească proiectele pentru aprobare, asta o fac funcţionarii pe care îi apărăm acum cu toate tunurile. Vai, se reduc salariile sau vai, sunt daţi afară. Ceea ce se întâmplă cu fondurile europene este cea mai concretă expresie a incompetenţei multora dintre funcţionarii angajaţi în ministere. Cea mai concludentă expresie a acestei incompetenţe!", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a amintit că marţi a cerut, în faţa Parlamentului, accelerarea proceselor de restructurare, "deci de reducere a personalului", dar simultan cu un proces de selecţie a celor care rămân.

"Partidele de câte ori s-a făcut schimbarea de putere, că au fost liberalii, că a fost PSD, că a venit PDL, şi-au băgat în instituţiile statului oameni pe criterii politice. Când spun clientelă nu spun neapărat clientela care fură bani, ci clinetela care trebuie să aibă serviciu, şi servicii bune - că îi şi punem în fruntea instituţiilor, deşi mulţi din ei sunt incompetenţi. Cred că ministerele ar trebui să dea cea mai mare atenţie acum, în procesul de restructurare şi reducere de personal, exact acestor unităţi de care depinde absorbţia fondurilor europene. Este evident că principala motivaţie a nepregătirii proiectelor este incompetenţa celor care lucrează în aceste unităţi. Ei sunt incompetenţii", a continuat şeful statului.

Traian Băsescu a mai spus că înfiinţarea unei autorităţi unice, care să se ocupe exclusiv de accesarea fondurilor europene, depinde de Guvern şi de Parlament.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Ce se întâmplă cu fondurile UE e cea mai concretă expresie a incompetenţei funcţionarilor.
 Vizualizări articol: 590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Ce se întâmplă cu fondurile UE e cea mai concretă expresie a incompetenţei funcţionarilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei