Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 sep 2010 - Anul XV, nr. 223 (4514)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisia de Regulament a aprobat constituirea grupului de independenţi din Cameră

Miercuri, 22 Septembrie 2010 (14:59:31)

Comisia de Regulament a aprobat, miercuri, proiectul de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor în sensul de a permite constituirea grupului de independenţi, a precizat preşedintele Comisiei, Iustin Cionca-Arghir (PDL).

Acest proiect se referă la modificarea articolului 12 din Regulament, astfel încât se poate înfiinţa grupul de independenţi şi a fost iniţiat de Iustin Cionca-Arghir şi deputatul independent Eugen Nicolicea.

"Iniţiativa vizează armonizarea Regulamentului Camerei Deputaţilor cu cel al Senatului, care precizează explicit înfiinţarea acestui grup de independenţi", a spus Cionca-Arghir.

El a mai spus că la şedinţa comisiei nu au fost prezenţi reprezentanţii PSD şi PNL, Bogdan Niculescu Duvăz şi, respectiv, Ciprian Dobre, iar raportul asupra acestei iniţiative a fost adoptat cu cele 4 voturi favorabile ale deputaţilor prezenţi: Iustin Cionca-Arghir (PDL), Liana Dumitrescu (minorităţi), Valeriu Steriu (independent) şi Attila Varga (UDMR).

Iniţiativa urmează să fie înaintată Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

În urmă cu două săptămâni, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat o hotărâre potrivit căreia Eugen Nicolicea va face parte din Comisia pentru regulament, în pofida opoziţiei PSD şi PNL, aceştia susţinând că deputaţii independenţi nu pot fi reprezentaţi în comisie. PSD şi PNL consideră că deputaţii independenţi nu au girul electoratului deoarece au ajuns în Parlament candidând din partea altor partide, pe care, apoi, le-au părăsit. În urma votului din plen, PSD şi PNL au solicitat sancţionarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, pe motiv că a încălcat Regulamentul, iar aceste sesizări se află la Comisia juridică.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a avut, săptămâna trecută, o întâlnire cu liderii grupurilor parlamentare pe tema constituirii grupului independenţilor, dar nu s-a ajuns la niciun acord.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisia de Regulament a aprobat constituirea grupului de independenţi din Cameră.
 Vizualizări articol: 456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisia de Regulament a aprobat constituirea grupului de independenţi din Cameră0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei