Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 sep 2010 - Anul XV, nr. 223 (4514)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FNS "Pro Asist" va participa la mitingul de joi al Cartel Alfa din Piaţa Victoriei

Miercuri, 22 Septembrie 2010 (13:20:28)

FNS "Pro Asist" a anunţat că va participa, joi, de la ora 11.00, la mitingul din Piaţa Victoriei, alături de colegii din sănătate şi învăţământ.

Membrii Federaţiei Naţionale Sindicale din Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, FNS "Pro Asist", afiliată la CNS Cartel Alfa vor fi prezenţi la protestele de joi, de la ora 11.00.

Salariaţii din asistenţă socială sunt nemulţumiţi de scăderea drastică a veniturilor în medie cu 40%, de îngrădirea începând cu anul 2010 prin acte normative a prevederilor constituţionale referitoare la negocierea, încheierea şi respectarea Contractelor Colective de Muncă şi de pierderea unor sporuri pentru condiţii deosebite de muncă, pentru orele suplimentare sau zilele de sâmbătă şi duminică lucrate.

Deficitul de personal creat de plecările masive din sistem, creşterea vârstei de pensionare, desfiinţarea protecţiei sociale a salariaţilor la concedieri colective sunt alte revendicări ale sindicalitştlor din asistenţa socială.

Aceştia mai cer renunţarea la toate măsurile de austeritate impuse de Guvern, o lege a salarizării care să aducă echitate în sistemul bugetar prin remunerarea în funcţie de nivelul pregătirii şi importanţa muncii.

CNS Cartel Alfa a decis continuarea acţiunilor sindicale începute în 20 septembrie, astfel că joi, vineri şi luni vor fi organizate proteste de câte minim două ore, în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului.

Decizia a fost luată din cauza măsurilor de austeritate fără precedent anunţate de Guvernul Boc, arată Cartel Alfa, într-un comunicat remis miercuri.

Potrivit confederaţiei, la acţiunile sindicale sunt aşteptaţi toţi salariaţii, pensionarii sau şomerii.

Joi, la protest vor participa federaţiile din sănătate, asistenţă socială şi educaţie, vineri, cele din sectorul economic, poliţie şi sectorul penitenciar, iar luni cele din administraţie şi chimie.

Toate acţiunile sunt programate să înceapă la ora 11.00, durata minimă a acestora fiind de două ore.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FNS "Pro Asist" va participa la mitingul de joi al Cartel Alfa din Piaţa Victoriei.
 Vizualizări articol: 433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FNS "Pro Asist" va participa la mitingul de joi al Cartel Alfa din Piaţa Victoriei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei