Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 sep 2010 - Anul XV, nr. 223 (4514)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lecţia de religie

A doua venire a Mântuitorului

Ţinând cont de marea iluzie asupra anului 2012, transformată prin intermediul canalelor media în obsesie, considerăm necesar să venim în sprijinul celor ce aşteaptă un răspuns privind sfârşitul lumii. Pentru acest fapt, ne-am orientat spre traducerea unor fragmente ale Arhiepiscopului Hristodul al Atenei, care pot fi percepute ca un umil răspuns la marile preocupări contemporane.

 

Credinţa Bisericii în a doua Venire

În primele secole ale Bisericii noastre, credinţa că Domnul va veni pentru a doua oară era foarte puternică. Şi fiindcă această credinţă a fost accentuată în mulţi creştini ai primului secol, s-a format un mare entuziasm, că Domnul este aproape. Această exprimare că Domnul este aproape, o vedem formulată în multe puncte ale Noului Testament, lucru care arată credinţa pe care o aveau oamenii din perioada Domnului nostru, că foarte curând este posibil să vadă iarăşi pe Domnul. Spre exemplu: Iacob, fratele Domnului în al cincilea capitol [al epistolei sale] scrie: „venirea Domnului s-a apropiat” (Iac 5, 8). Apostolul Petru, în prima sa epistolă, spune: „sfârşitul a toate s-a apropiat” (1 Pt 4, 7). Apostolul Pavel scriind în epistola către Filipeni, spune: „Domnul este aproape” (Flp 4, 5). Şi în Apocalipsă în primul capitol se spune: „căci Domnul este aproape” (1, 3). Vedem, deci, că în prima perioadă a vieţii Bisericii [primare], siguranţa credinţei în a doua Venire a Domnului a fost foarte accentuată. Desigur, s-a ajuns la un asemenea nivel încât unii creştini din Tesalonic au încetat lucrul, aşteptând a doua Venire a Domnului, fără să facă nimic. Aceasta a obligat pe Apostolul Pavel să se adreseze către aceşti creştini şi să le spună acea frază tradiţională pe care toţi o ştim că „cel ce nu vrea să lucreze, nici să nu mănânce” (2 Tes 3, 10). Aşadar, acesta care nu vrea să lucreze, nici să nu mănânce; vrând în felul acesta să readucă pe drumul cel drept pe acei creştini entuziasmaţi care au crezut că din zi în zi, ori chiar în zilele lor, era vorba să aibă loc a doua Venire.

Însă Apostolul Pavel, înainte să spună cuvintele anterioare, a scris către Tesaloniceni şi următoarele: „Să nu vă clintiţi degrabă cu mintea, nici să vă spăimântaţi – nici de vreun duh nici de vreun cuvânt, nici de vreo scrisoare ca pornită de la noi, cum că ziua Domnului a sosit” (2 Tes 2, 2). Aşadar, nu vă pierdeţi minţile voastre repede şi nu le pierdeţi nici crezând că Duhul Sfânt vă luminează încât să cunoaşteţi când va fi a doua Venire, nici să ascultaţi acestea pe care le spun unii – deoarece au existat în mod evident anumiţi învăţători mincinoşi, care au spus că Domnul vine în curând – nici să credeţi în epistolele pe care vi le arată unii, spunând cum că eu (Pavel) le-am scris şi le-am adăugat spre întărire: „nu v-am înşelat în niciun fel”. Aşadar, feriţi-vă să nu vă înşele careva în niciun fel, invocându-mă pe mine sau [invocând] luminarea Duhului Sfânt.

Se pare, deci că încă şi în acele timpuri ale Bisericii [primare], au existat falşi învăţători care au înşelat poporul, după cum se întâmplă şi în zilele noastre cu aceşti hiliaşti, care repetând faptele acelora stabilesc date când va fi posibilă a doua Venire şi când [datele] se dezmint, aceştia repetă fapta curajoasă, stabilind o viitoare dată.

 

Când şi cum va fi a doua Venire

Un lucru este sigur: faptul că va fi a Doua Venire şi că Domnul va veni în toată slava Sa, chiar dacă nu este cunoscut timpul când va fi acesta. Domnul nostru Iisus Hristos, în nemincinoasele Sale cuvinte când a fost întrebat de ucenicii Săi: „Doamne, când vor fi acestea?” (Mt 13, 4) – cu alte cuvinte: Doamne, când se vor întâmpla să fie acestea despre care le numeşti [despre a doua Venire]? – a răspuns: „Nu este al vostru a şti anii sau vremurile pe care Tatăl le-a pus în stăpânirea Sa” (FA 1, 7). Domnul nostru Iisus Hristos şi altă dată a adeverit acestea ucenicilor Săi. În al treisprezecelea capitol al Evangheliei lui Marcu citim [următoarele]: „Iar despre ziua aceea şi despre ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din cer, nici Fiul, ci numai Tatăl” (Mc 13, 32).

Sfântul Simeon Noul Teolog interpretează acest cuvânt al Domnului care într-un anumit fel este o neînţelegere. Cum este posibil să cunoască ceva Tatăl, fără să cunoască şi Fiul şi Duhul Sfânt, dacă este o singură dumnezeire, trei persoane şi o fire. Aşadar, Sfântul Simeon Noul Teolog spune că nimeni nu cunoaşte decât numai Sfânta Treime, o Singură şi Nedespărtiţă Dumnezeire. Şi continuând, spune Sfântul că Domnul Iisus Hristos când a spus că nici El nu cunoaşte când va fi a doua Venire, vorbea cu firea omenească, şi nu cu ca Dumnezeu. Deoarece ca Dumnezeu cunoaşte când va fi a doua Venire.

Aşadar, va fi primul început. Nu ştim când va fi a doua Venire. Va fi în mod brusc, ca un fulger. Iar Apostolul Pavel completează „ca un hoţ în noapte” (1 Tes 5, 2). Iată o altă prezentare care ne vorbeşte despre a doua Venire. Aşadar, fără preînştiinţare. Şi, în altă parte că se va asemăna unei curse. Toate aceste reprezentări subliniază caracterul inopinat al evenimentului.

Pentru aceasta Domnul nostru sfătuieşte în Evanghelia lui Matei: „Privegheaţi deci că nu ştiţi în care zi, vine Domnul vostru... De aceea, şi voi fiţi gata că în ceasul în care nu gândiţi Fiul Omului va veni” (Mt 24, 42-44). Aşadar, să fiţi pregătiţi să privegheaţi şi să aşteptaţi. În aceeaşi Evanghelie, Domnul Iisus Hristos spune: „Drept aceea, privegheaţi, că nu ştiţi ziua, nici ceasul când vine Fiul Omului” (Mt 25, 13).

Dacă se gândeşte cineva că în Iad nu este pocăinţă, ora morţii fiecăruia dintre noi este într-un oarecare mod a Doua Venire a Domnului nostru Iisus Hristos. Şi aceasta, deoarece pentru fiecare dintre noi moartea vine o singură dată şi [cel pe care-l prinde moartea] rămâne în aceeaşi situaţie, nici îmbunătăţindu-se, nici înrăutăţindu-se, deoarece pentru fiecare dintre noi ora morţii este ora judecăţii.

 

Semnele de înştiinţare

Cu toate acestea, dorinţa omului de a afla detalii despre a Doua Venire, nu poate să se potolească în mod uşor. Aşadar, fiecare se întreabă şi răspunde. Nu există oare semne de înştiinţare ale venirii Domnului?

Adevărul este că asemenea semne există, dar despre acestea s-a făcut un mare abuz de către falşii şi superficialii învăţători care încearcă acestea pe care le spune Domnul Iisus Hristos despre semne, să le lege după un oarecare mod şi să le coreleze cu anumite evenimente care se întâmplă în lume.

Biserica Ortodoxă, precum v-am spus, este foarte atentă în a da astfel de asocieri. Nu profeţeşte, ci interpretează Sfânta Scriptură. Adevărul este că Sfânta Scriptură vorbeşte despre aceste semne care vor precede a Doua Venire a Domnului nostru Iisus Hristos.

Dintre aceste semne pe care le menţionează Sfânta Scriptură, câteva din cele rele sunt repetate în istoria lumii precum sunt – de exemplu – diferite războaie, lepădările de credinţă, persecuţii, etc. Altele sunt evenimente care vor fi desăvârşite, precum predicarea Evangheliei în toată lumea, întoarcerea lui Israel către Iisus Hristos, cataclisme naturale. Nu putem să cunoaştem semnele venirii în întregime, ci numai în măsura înălţimii duhovniceşti lăuntrice pe care o avem. Nu este uşor să interpretăm faptele fiecărei generaţii şi să spunem că acestea sunt cele care vor precede a doua Venire. Doar cei care au descoperire de la Dumnezeu, doar cei care au primit luminarea Duhului Sfânt, doar aceştia ne pot spune dacă suntem în perioada eshatologică. Aşadar, ca să spună cineva toate acestea este nevoie să fie omul rugăciunii, cu mintea curăţită, cu luare-aminte la viaţa sa, care să se caracterizeze prin înţelepciune şi dreaptă-judecată. Pentru aceasta şi Sfântul Simeon Noul Teolog spune: „cuvântul despre a Doua Venire şi despre judecată este cuvânt greu de interpretat”. Mai apoi, nu trebuie să ascultăm pe oricine care scrie sau spune lucruri nefondate precum nici tulburare să avem în inima noastră, nici să ne dezorientăm.

[traducere din neo-greacă de Drd. Alexandru PRELIPCEAN, după: Hristodoulos, Arhiepiscopul Atenei şi al Întregii Ellade, Hdeutera parousia, ediţia a treia, Ed. Hrisopigi, 2007, pp. 21-27]

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A doua venire a Mântuitorului.
 Vizualizări articol: 3616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 14 voturi
A doua venire a Mântuitorului4.7514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un articol de nota 10!! trimis de
(22 sep 2010, 11:50:56
In sfarsit, citesc un articol scris de BoR in care se vorbeste despre ce scrie in Sfanta Scriptura, nu despre Datini si Traditii. Felicitari! Asteptam si altele la fel de corecte si clare. Am insa o nedumerire! Ati scris in articol astfel: "Şi aceasta, deoarece pentru fiecare dintre noi moartea vine o singură dată şi [cel pe care-l prinde moartea] rămâne în aceeaşi situaţie, nici îmbunătăţindu-se, nici înrăutăţindu-se, deoarece pentru fiecare dintre noi ora morţii este ora judecăţii." Sunt cu totul de acord, pentru ca asta am citit si eu in Sfanta Evanghelie. Insa, de ce se mai da de pomana pentru sufletul omului mort, de ce se mai aprind lumanari pentru morti, daca oricum nu putem schimba nimic? As fi curios sa ne explice un Parinte de unde provin aceste practici, pentru ca Biblia nu arata ca ar fi de nici un ajutor pentru sufletul celui mort. Inca o data, felicitari si multumesc anticipat pentru raspuns.
1.1  RE: Un articol de nota 10!! trimis de
(22 sep 2010, 14:39:24
Un intelept spunea asa "Pomenele si parastasele servesc mai mult viilor decat mortilor" si sunt ferm convins ca e adevarat.
Intr-adevar, vad si eu un articol echilibrat pe o tema religioasa (una de altfel destul de dificila). Cu cat habotnicii o sa fie inlaturati mai repede, cu atat BOR va mai putea pastra un minim de respect.
O sa se aprinda multi, dar eu, pentru sufletul meu, il tin pe Dumnezeu doar in inima mea, spun in fiecare seara o rugaciune, incerc sa nu fac rau altuia, daca pot sa il ajut. Dar in bisericile de cartier, cu popi de duzina (fosti golani care au taiat menta pe bancile seminariilor), eu nu mai calc NEAM. Eu cred ca Dumnezeu e suficient de Intelept incat sa vada si sa inteleaga acest lucru. Nu cred ca Dumnezeu ar fi zi vreodata, ca niste nou-nascuti, arsi si omorati intr-un incendiu, nevinovati, trebuie ingropati ca niste bucati de carne, fara slujba, fara nimic (vezi cazul Giulesti)...plus multe alte lucruri ridicole scornite de popi fara chemare...
2.   Bravo trimis de
(22 sep 2010, 12:31:37
un articol bine venit si la obiect
3.   De citit! trimis de
(22 sep 2010, 13:59:22
intrebari si raspunsuri
 ☭ ://www.paro
4.   Despre morti trimis de
(22 sep 2010, 14:04:23
Noi vedem că în Sfânta Scriptură se pune mare preţ pe rugăciunea unora pentru alţii: "Vă îndemn deci, înainte de toate, să faceţi cereri, rugăciuni, mijlociri, mulţumiri, pentru toţi oamenii;"(1 Timotei 2,1) iar la Iacov 5,16 se spune: "Mărturisiţi-vă deci unuia altuia păcatele şi vă rugaţi unul pentru altul, ca să vă vindecaţi că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului. "
Deci, dacă rugăciunile noastre folosesc celor vii, cum dar să nu folosească şi celor morţi de vreme ce sufletele lor trăiesc?
4.1  RE: Despre morti trimis de
(22 sep 2010, 14:05:33
Si în Vechiul Testament avem mărturii de rugăciune pentru cei adormiţi. Astfel, la Macabei cartea a doua "Drept aceea sfânt şi cucernic gând a fost, că a adus jertfă de curăţie pentru cei morţi, ca să se  ☭ ească de păcat.” (2 Macabei 12,46), iar Proorocul Baruh spune: "Doamne Atotţiitorule, Dumnezeul lui Israel, auzi rugăciunea celor ce au murit."(3, 4-5).
4.2  RE: Despre morti trimis de
(22 sep 2010, 14:08:24
Lumânarea simbolizează lumina adevărului şi a sfinţeniei, care este Dumnezeu, şi ne arată cum trebuie să fie viaţa oricărui creştin. Lumânarea poate avea şi alte semnificaţii. Atunci când se aprinde la citirea Sfintei Evanghelii simbolizează lumina adevărului care a străbătut întunericul necredinţei. La Botez se aprinde pentru luminarea sufletului celui botezat care vine de la întuneric la lumină, făcându-se fiu al luminii lui Hristos. La cununie cele doua lumânări pe care le ţin naşii simbolizează pe cei doi Sfinţi Arhangheli, Mihail şi Gavriil. La moarte, lumânarea simbolizează lumina pe care dorim să o aibă pe calea veşniciei.
4.3  RE: Despre morti trimis de
(22 sep 2010, 17:12:00
pentru VAN_EXCEL: multumesc pentru intentie, insa nu m-ai convis. In 1 Timotei 2:1 trebuia sa scrii pana la capat ce spune: "Va indemn, dar, inainte de toate, sa faceti rugaciuni, cereri, mijlociri, multumiri pentru toti oamenii, pentru imparati si pentru toti cei ce sunt inaltati in dregatorii, ca sa putem duce astfel o viata pasnica si linistita, cu toata evlavia si cu toata cinstea." Daca scoti din context, poti intelege ca trebuie sa te rogi si pentru morti, insa contextul nu se refera NICI PE DEPARTE la morti. Se refera la toti cei vii, in sensul ca, daca nu iti place de PDL, tot trebuie sa te rogi pentru ei, pentru ca prin ei D-zeu sa scoata tara din criza asta si sa aiba oamenii ce manca.
4.4  RE: Despre morti trimis de
(22 sep 2010, 17:15:19
pentru VAN_EXCEL: Apoi, afirmatia ta "Deci, dacă rugăciunile noastre folosesc celor vii, cum dar să nu folosească şi celor morţi de vreme ce sufletele lor trăiesc?" nu are suport. Citez inca o data ce scrie in articol: "Şi aceasta, deoarece pentru fiecare dintre noi moartea vine o singură dată şi [cel pe care-l prinde moartea] rămâne în aceeaşi situaţie, nici îmbunătăţindu-se, nici înrăutăţindu-se, deoarece pentru fiecare dintre noi ora morţii este ora judecăţii." si ceea ce arata de fapt si Sfanta Scriptura. Cand omul a murit, s-a terminat tot pentru el. Iti aduci aminte de pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar? Cei din iad, odata ajunsi acolo, nu mai pot fi ajutati nici macar de Moise, de Fecioara Maria, de NIMENI! Nici macar de Cristos, pentru ca El a murit o singura data pentru pacatele oamenilor si cei care vor sa fie mantuiti, au toata viata timp sa accepte acest lucru sau sa il respinga.
4.5  RE: Despre morti trimis de
(22 sep 2010, 17:22:27
pentru VAN_EXCEL: Referirile pe care le faceti dvs. din Vechiul Testament, sunt invalide, intrucat dupa moartea si invierea Mantuitorului, practicile Vechiului Testament au devenit inutile. Citeste in Epistola lui Pavel catre Evrei. Din acest motiv nu mai mergeti dvs la Sfanta Biserica cu boul de lant sa il aduceti jertfa. Cat despre simbolurile pomenite de dvs, nu are rost sa discutam, pentru ca aici fu vorba despre ce scrie in Sfanta Scriptura, nu de simboluri adoptate de oameni cu sute de ani dupa ce Sfintii Apostoli au trecut in vesnicie si oamenii au inceput sa adopte practici pagane. In concluzie, mi-ar place sa gasesc pe pagina asta comentarii argumentate si civilizate. Nu ne duelam in religiile noastre, ci mi-ar place sa discutam OBIECTIV pe baza Sfintelor Scripturi. Deci, intrebarea mea din primul comentariu, ramane valabila.
5.   Atentie! trimis de
(22 sep 2010, 14:49:19
trebuie sa facem distinctie intre practicile crestine conforme cu invatatura de credinta ortodoxa si obiceiurile,practicile pagane,superstitii care nu au de a face cu crestinismul.
5.1  RE: Atentie! trimis de
(22 sep 2010, 17:32:00
SEMICORECT. Motivul? Impartirea nu se face dupa credinta ortodoxa, nici dupa cea catolica, nici dupa cea neoprotestanta! Impartirea se face dupa Sfanta Scriptura. Cand Dumnezeu va judeca lumea, nu o va judeca dupa crezurile si invataturile de credinta ale nici unei religii, ci dupa Sfanta Scriptura. Si ca sa fiu si mai precis si mai concis, dupa rolul pe care Mantuitorul l-a avut in viata fiecaruia. Chiar daca eu zic "Cred in Mantuitorul" insa nu ma rog Lui ci tot la oasele altora si la Sfanta Fecioara, degeaba! Ca si cum eu cand am vreo problema, nu ma duc la tatal meu sa ma ajute, ci la vreo vecina. Insusi Mantuitorul a zis "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal DECAT prin Mine". Cuvantul asta exclude ORICE alta posibilitate. Asa e?
6.   Sa-i lasam DOAR PE CEI AVIZATI ! trimis de
(22 sep 2010, 14:53:16
In "Dictionar de TEOLOGIE ORTODOXA, A-Z" de Preot Profesor Doctor , Ion Bria,la pagina 97 citim: ..."De altfel,in aceasta perioada(Constantin cel Mare)crestinismul IMPRUMUTA elemente DIN CULTURA PAGANA,CA DE PILDA CECELEBRAREA NASTERII LUI HRISTOS LA 25 DECEMBRIE,ZIUA NASTERII SOARELUI, FOLOSIREA LUMANARILOR SI A TAMAIEI,etc..." Deci,aprinsul de lumanari VINE DE LA PAGANI si nu de la crestini ! Acest fapt il afirma un preot ortodox,doctor in teologie ortodoxa si nu un vanzator de barabule din piata cartierului...E bine sa fim bine informati inainte de a ne arata cat de tari suntem in ceasloave,ca sa nu cadem de fazan sau cum se mai zice,de faraieri...
7.   Comentarii de nota 10 pt. Acornel ! trimis de
(22 sep 2010, 18:01:43
Foarte pertinente ,de bun simt ce tradeaza o buna cunostere a Scripturilor ceea ce nu face deacat sa fie un exemplu foarte bun pentru adevaratii urmasi ai lui Hristos !Ce ne spune Scriptura despre morti ? "Cei vii stiu ca vor muri dar cei morti NU STIU NIMIC, si parte de rasplata nu mai au , caci numele lor a fost uitat"...(Ecclesiast 9 cu 5) Cum sa traiasca sufletele daca odata ce-am murit NU MAI STIM NIMIC ? Cui dam si pentru ce dam de pomana,sau Biblia este mincinoasa ? Din cate cunosc, si aceasta gaselnita cu "sufletele care traiesc" dupa moarte este "IMPRUMUTATA" tot din paganism ! Daca dupa moarte sufletele ar ajunge o parte in Iad si o alta in Rai,atunci si articolul de fata ESTE FALS,intrucat A DOUA VENIRE A DOMNULUI IISUS NU-SI MAI ARE ROSTUL ! Inseamna ca judecata s-a facut si el mai vine degeaba,fiindca gaseste DEJA sufletele-n Rai si Iad ...si o alta categorie care da de pomana la greu sa-i scoata din foc pe cei care "NU STIU NIMIC",nici macar ca miroase a chiele arsa...
8.   Mentiune trimis de
(22 sep 2010, 18:17:18
eu am expus un punct de vedere si nu am cerut parerea sau aprobarea nimanui.
asta e credinta mea!
am facut afirmatiile de mai sus in spiritul crestinismului ortodox si nu astept ca cineva sa ma aprobe.oricum discutiile astea nu au finalitate ....unii inteleg ce vreau sa zic
9.   Articol de rahat trimis de
(22 sep 2010, 18:54:07
un articol prost, pentru cretini, sau cum isi spun ei, crestini. Un subiect care nu exista, la fel si concluzia articolului. Nimic nou. Puneti mana si munciti si nu asteptati ca dumnezeu sau Dracu sa va rezolve problemele. Romani puturosi si idioti, asta sunteti. Lucrurile se rezolva daca faci ceva, nu daca stai si te rogi, asteptand pe cineva sa te salveze. De asta suntem un neam prost, ca noua altii trebuie sa ne rezolve problemele, noi doar ne rugam. Cu alte cuvinte poporul asta doarme de multe secole. Daca nu credeti, cititi primul vers al imnului Romaniei. Problema e ca va mai dormi multe secole cu oameni ca voi...
10.   Pt. gelu... trimis de
(22 sep 2010, 19:49:55
...daca tot ai pomenit de somn dute si mai trage un git de samahoanca fiind sigur sigur ca de o bautura mai speciala nu ai bani cu exceptia ca ai fi bugetar si lasa oamenii sa discute cum am vz azi f. civilizat si la subiect chiar daca excel al nostru din orgoliul traditional nu vrea sa-si deschida ochii sa vada peste coada de matura dar asta e alta mincare de peste prajit (de post) ca nimeni nu ti-a cerut parerea.Parerea mea.
11.   CREDINTA E NUMAI UNA ! trimis de
(22 sep 2010, 20:47:16
Nu eu am credinta mea,tu ai a ta,el are a lui...DUMNEZEU nu ne-a lasat decat o SINGURA CREDINTA,iar crestinismul este UNUL SINGUR, nu in 7 mii de feluri cum l-a facut de-a lungul timpului oamenii datorita neascultarii si ratacirii! Ce religie poate fi aceea care intra mereu in contradictoriu cu Sfanta Scriptura si da crezare NUMAI creaturilor, prin datini si obiceiuri in majoritate paganesti, in detrimentul CREATORULUI, care guverneaza intreg Universul dupa un DECALOG pe care-l ignora la infinit, calcandu-l mereu in picioare ? Si cand acesti "bravii" drepti crestini nu mai au nici un fel de raspun atunci cand li se pun intrebari cu privire la aceste lucruri ,in lasitatea lor incep sa improaste cu noroi pe adevaratii drepti crestini care-si duc viata dupa adevaratele precepte crestinesti ! Biblia ii numeste pe acest gen de "credinciosi" : "NEBUNI SI ORBI"...unii inteleg ce vreau sa spun !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei