Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 sep 2010 - Anul XV, nr. 223 (4514)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Ce i-ar putea spune Elena lui Traian, în timpul postludiului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O dovadă a subdezvoltării Moldovei e că în capitala ei nu există un aeroport internaţional. E înnebunitor: pentru un zbor de două ore spre destinaţiile externe spre care interesele îţi dau ghes, trebuie să suporţi neplăcerile unei deplasări epuizante şi costisitoare la Bucureşti.

De unde provine toată încremenirea asta ? Păi, tot gaşcalionul de primari, de şefi judeţeni, de senatori şi deputaţi din zonă a fost prins, în ultimii 20 de ani, cu alte proiecte. Cel mai grandios dintre aceste proiecte a fost căpătuirea proprie, inşi iniţial foarte rupţi în cur lucrând cu responsabilitate pentru a deveni milionari în dolari şi în euro. Unii dintre ei, alde Gică şi Costică, proveniţi din satele uitate de Dumnezeu ale Botoşani-ului, s-au trezit în buricul Iaşilor, la prima generaţie în pantofi. Ajunşi aici, au făcut însă toate învârtelile posibile, pentru ca pantofii lor să fie marca „Gucci”. N-au iertat nimic, începând cu licitaţiile măsluite, cu banii negri pentru zilele albe, încasaţi pentru a distribui preferenţial lucrări făcute apoi în dorul lelii. Aşa a fost, este şi va rămâne, de pildă, plombarea străzilor, cu un asfalt care e la fel de durabil ca plastilina.

De o cu totul altă calitate umană se pare că au fost aleşii Bacăului, care au şi băgat vârtos în chimirul personal, dar s-au îngrijit şi de binele urbei, inclusiv de un mic aeroport, tocmai ca să aibă argumente pentru ca electoratul să-i ştampileze din nou pe buletinele de vot, şi ei să-şi poată face în continuare combinaţiile lovetare.

Altul însă e aspectul, pe care Elena ar putea să i-l spună lui Traian, în timpul postludiului: dacă s-ar pune în practică proiectul unui aeroport la Iaşi, abia acolo ar avea gaşca lor de furat pe ruptelea. De pe imensul şantier unde va fi plasată investiţia, se vor putea face mişmaşuri minunate pentru folosul lor: cimentul va putea fi achiziţionat cu de „n” ori preţul corect, echipele de lucru vor putea fi plătite de parcă buldozeriştii ar fi savanţi cu premiul Nobel în c.v., gresia din clădire ar putea fi procurată de parcă ar fi marmură de Carrara etc. Pe localnici, foarte tare nu i-ar interesa mişmaşurile, de vreme ce ar avea un aeroport sub nas şi nu ar mai trebui să se trambaleze la Bucureşti, pentru un biet zbor de 2 ore.

Hai, Lenuţo, spune-i asta preşedintelui în timpul postludiului, când creierul vă este mai oxigenat ca de obicei !

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce i-ar putea spune Elena lui Traian, în timpul postludiului.
 Vizualizări articol: 1199 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ce i-ar putea spune Elena lui Traian, în timpul postludiului3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei