Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 sep 2010 - Anul XV, nr. 222 (4513)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicaliştii spun că Botiş a încercat "o uşoară tatonare" pentru a-i convinge să renunţe la protest

Marţi, 21 Septembrie 2010 (19:46:01)

Sindicaliştii spun că ministrul Muncii a încercat, marţi, "o uşoară tatonare" pentru a-i convinge să renunţe la protestele din Capitală, precizând că ar putea fi convinşi să renunţe doar dacă Guvernul ar aproba un salariu minim de 750 lei şi ar aduce modificările cerute de ei la Legea salarizării.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, i-a invitat, marţi după-amiază, pe toţi liderii de confederaţii la o discuţie informală, cu o zi înainte de protestele de stradă anunţate de sindicalişti în Capitală.

La finalul discuţiilor sindicaliştii au spus că ministrul Botiş a încercat fără succes să-i convingă să renunţe la acţiunile de protest, precizând că acestea vor avea loc aşa cum au fost stabilite şi anunţate de confederaţiile sindicale.

Preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat că ministrul Muncii a încercat "o uşoară tatonare" pentru a-i convinge să renunţe la protestele anunţate.

Hossu a precizat că i-a spus ministrului Ioan Botiş că ar fi o şansă ca sindicaliştii să renunţe la proteste dacă Guvernul ar elabora miercuri o hotărâre privind salariul minim de 750 de lei, iar Legea salarizării unice ar apărea în forma cerută de sindicalişti, dar acest lucru nu se va întâmpla şi prin urmare nici sindicatele nu vor renunţa la proteste.

Miercuri, federaţiile şi sindicatele afiliate la CNSLR-Frăţia vor organiza un miting în Piaţa Revoluţiei şi un marş spre Piaţa Victoriei. Reprezentanţii confederaţiei au anunţat că la proteste vor participa aproximativ 20.000 de membri de sindicat din toată ţara.

Preşedintele CNSLR- Frăţia, Marius Petcu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că vor fi organizate două mitinguri şi un marş, astfel că la ora 12.00 va fi o manifestare a Federaţiei Sanitas urmată la ora 13.00 de un miting al CNSLR-Frăţia, iar la ora 14.00 va începe marşul spre Piaţa Victoriei.

"Miercuri va fi un miting al celor nemulţumiţi, sperăm să vină toţi cei care nu sunt de acord cu măsurile Guvernului, vizăm o participare mare a bucureştenilor. Dacă vor să zgâlţâie această putere o pot face plimbându-se prin cele două pieţe în număr mare", a spus Petcu.

Protestarii vor fi în Piaţa Victoriei între orele 15.00 şi 19.00, acţiune la care se aşteaptă o susţinere mai mare din partea bucureştenilor nemulţumiţi. Petcu a spus că aproximativ 10.000 de persoane vor veni din teritoriu.

Sindicaliştii cer revenirea la salariile din septembrie 2009, majorarea salariului minim pe economie la 750 de lei atât pentru bugetari cât şi pentru angajaţii din societăţile comerciale, stoparea disponibilizărilor în sistemul bugetar şi în sistemul economic, păstrarea Codului muncii şi a protecţiei salariaţilor la concedieri colective.

Sindicaliştii mai vor blocarea iniţiativei de a desfiinţa contractul individual de muncă pe perioadă nedeterminată, contractul colectiv de muncă la nivel de ramură şi contractul colectiv de muncă unic la nivel naţional. O altă solicitare este menţinerea actualei legi a pensiilor, a vârstei de pensionare şi a modului de calcul al pensiei.

Modificarea legii Inspecţiei muncii pentru diminuarea muncii la negru şi întărirea măsurilor de securitate a lucrătorilor la locul de muncă, depolitizarea instituţiilor şi companiilor de stat, un pachet de măsuri anti-criză din partea Guvernului care să ducă la creşterea veniturilor şi a puterii de cumpărare sunt alte cereri ale sindicaliştilor.

Şi Confederaţia "Cartel Alfa" a anunţat proteste, în 23, 24 şi 27 septembrie, la sediul Guvernului, iar săptămâna viitoare vor ieşi în stradă şi sindicaliştii Blocului Naţional Sindical.

Reprezentanţii Blocului Naţional Sindical au anunţat 15.000 de participanţi la marşul de protest de la Piaţa Victoriei până la Piaţa Muncii care va avea loc în 28 septembrie, de la ora 12.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii spun că Botiş a încercat "o uşoară tatonare" pentru a-i convinge să renunţe la protest.
 Vizualizări articol: 707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii spun că Botiş a încercat "o uşoară tatonare" pentru a-i convinge să renunţe la protest0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei