Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 sep 2010 - Anul XV, nr. 222 (4513)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ilegal

Câinii ciobăneşti de la o stână, masacraţi al doilea an la rând cu o armă de vânătoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un cioban care are o stână în Frătăuţii Noi a rămas, al doilea an consecutiv, fără câinii ciobăneşti folosiţi la paza oilor, după ce, în plină noapte, aceştia au fost împuşcaţi cu o armă de vânătoare.

Ioan Monodeţchi, din Frumosu, dar cu o stână amplasată în comuna Frătăuţii Noi, şi-a găsit acum patru zile, vineri dimineaţă, toţi cei cinci câini ciobăneşti împuşcaţi. Trei erau morţi, împuşcaţi cu o armă de vânătoare, pe unul nu l-a mai găsit, bănuind că este mort, iar al cincilea a rămas în viaţă, dar nu se poate deplasa, fiind împuşcat în picioare.

Omul spune că s-a tras dintr-o maşină de teren care a dat târcoale în zonă şi susţine că nu are duşmani, bănuind că cel care a tras o face doar din plăcerea de împuşca animale.

„A venit toamna, nopţile sunt lungi, pe la stână dau târcoale lupii, iar cei cinci câini îmi păzeau stâna. I-am crescut şi acum mi-au fost omorâţi. Vânătorul ăsta m-a nenorocit a doua oară, anul trecut, tot în toamnă, mi s-au împuşcat trei câini. Cred că e un om care are o manie să împuşte câini”, ne-a spus bărbatul, care susţine că bănuieşte pe cineva, dar nu are nici o dovadă. El a depus o plângere la Poliţia comunei Frătăuţii Noi, recuperând inclusiv câteva gloanţe trase în câini, actualmente efectuându-se cercetări pentru a se stabili cui aparţine arma.

Plângerea a fost depusă sâmbătă, poliţia locală având deja un suspect şi înregistrând dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere. Dacă va fi identificat, cel prins riscă să fie tras la răspundere şi pentru uz ilegal de armă.   

În privinţa plângerii de anul trecut, aceasta a fost doar verbală, astfel că nu s-a mai demarat o anchetă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câinii ciobăneşti de la o stână, masacraţi al doilea an la rând cu o armă de vânătoare.
 Vizualizări articol: 4572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Câinii ciobăneşti de la o stână, masacraţi al doilea an la rând cu o armă de vânătoare5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Romania trimis de
(21 sep 2010, 11:19:44
astia-s oamenii din romania...
2.   Amortizor trimis de
(21 sep 2010, 11:32:39
Păi el nu a auzit focuri de armă noaptea? Nu cred că vânătorul avea armă cu amortizor.
2.1  RE: Amortizor trimis de
(21 sep 2010, 11:43:48
ce ai fi vrut?sa iese si sa fie si el impuscat?
2.2  RE: Amortizor trimis de
(21 sep 2010, 11:49:59
Te crezi în vestul sălbatic? Aşa crezi că se împuşcă oamenii, hop ţop uite ciobanul hai să tragem în el!? Nu mă refeream să iasă afară cu un par sau un topor şi să se ducă la ăia, ci doar s pândească şi să ia numărul la maşină.
3.   Paznic? trimis de
(21 sep 2010, 13:16:15
Pazeau stana la aproximativ 2-300 de metrii distanta? Fara jujeu [se vede ca a fost pus dupa] si cinci caini? Astia au mancat ce-l putin cinci iepuri de fiecare, poate si ceva caprioare, deci face-ti o socoteala!
3.1  RE: Paznic? trimis de
(21 sep 2010, 14:06:47
gramatica nu ii punctul tau forte...caini sa manance caprioare?! glumesti nu?
4.   Asa le trebuie trimis de
(21 sep 2010, 13:36:13
Asa ma gandeam si eu. Ala trebuia sa-si tina cainii lanaga oi, nu la 300 m! Am patit-o cu niste caini de astia ca eram intr-o excursie si era sa fac pe mine cand m-am trezit cu diatmai 'dulaul ' langa mine - fara cioben fara nimic.Nu stiam pe unde sa ma ascund.
5.   Re trimis de
(21 sep 2010, 14:26:40
CRYSSSZ , m-am referit la ce se vede in poza. DA mananca si caprioare, sau iezii cu siguranta.
6.   L trimis de
(21 sep 2010, 14:41:18
Extras din Legea Fondului Cinegetic:
"Cap.III.Art.19(1)In scopul conservarii biodiversitatii faunei salbatice,animalele de interes vanatoresc,inclusiv cele pradataoare,se vaneaza numai in limitele cotei de recolta aprobate si ale reglementarilor tehnice privind organizarea si practicarea vanatorii,iar PISICILE SI CAINII HOINARI SE COMBAT FARA RESTRICTII.
(2)In sensul prezentei legi,se considera caini hoinari sau salbaticiti si,respectiv,pisici hoinare sau salbaticite,acele animale care nu poarta jujeu sau un semn de identificare,se gasesc in fondurile de vanatoare la o distanta mai mare de 200m de asezarile omenesti si ai caror detinatori,in momentul observarii nu pot fi identificati."
7.   5 caini? trimis de
(21 sep 2010, 18:51:40
Nici ciobanii din creierii muntilor nu au 5 caini....Ma intreb ce salbaticiuni asha multe sunt la marginea satului????? Mai degraba cred ca nu putea nimeni sa treaca prin zona si oamenii or fi pus mana de la mana si ..........nu cred ca costa mult sa inchiriezi un vanator!!!!
8.   4=5 trimis de
(21 sep 2010, 19:27:38
Cica a gasit toţi cei cinci câini ciobăneşti împuşcaţi.

"Trei erau morţi, împuşcaţi cu o armă de vânătoare, pe unul nu l-a mai găsit, bănuind că este mort, iar al cincilea a rămas în viaţă"

Deci pe unul nu l-a gasit, doar banuieste ca e mort. Atunci ori ciobanul minte, ori redactorul face senzatie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei