Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 sep 2010 - Anul XV, nr. 222 (4513)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Conexarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare cu alte teme europene nu este acceptabilă

Marţi, 21 Septembrie 2010 (18:11:54)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a spus, marţi, cu ocazia vizitei ministrului german al Afacerilor Europene, Werner Hoyer, că nu este acceptabilă conexarea MCV cu alte teme europene şi a mulţumit pentru susţinerea de către Berlin a eforturilor de modernizare a justiţiei.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a participat, marţi, la un dejun de lucru oferit de ambasadorul Germaniei în România, Andreas von Mettenheim, cu ocazia vizitei ministrului de stat în Ministerul Federal de Externe, Werner Hoyer.

Cu această ocazie, au fost abordate aspecte legate de agenda ministrului pentru perioada următoare, precum şi de teme europene de interes pentru ambele ţări, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiţiei.

Ministrul Werner Hoyer a reiterat sprijinul Guvernului de la Berlin pentru evoluţiile înregistrate în procesul de reformă a sistemului judiciar şi a subliniat atenţia deosebită acordată îndeplinirii de către România a tuturor obiectivelor stabilite în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Oficialii germani au apreciat reacţia autorităţilor române ca urmare a publicării raportului de ţară şi, în special, adoptarea de către Parlament a Legii ANI.

Demnitarul român şi-a manifestat întreaga disponibilitate pentru dialog şi a mulţumit pentru susţinerea de către Berlin a eforturilor de modernizare a justiţiei.

"România trebuie să-şi respecte angajamentele luate la momentul aderării privind reforma Justiţiei. Conexarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare cu alte teme europene nu este acceptabilă, dar în acelaşi timp, trebuie să luăm în serios preocupările Comisiei Europene şi ale Statelor Membre. Singura cale pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare este îndeplinirea tuturor celor patru obiective din mecanism. Eşichierul politic este dator să facă posibilă realizarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare prin susţinere politică în Parlament şi respectarea independenţei Justiţiei. Instituţiile din sistemul judiciar au obligaţia legală implicită de cooperare, având în vedere partajarea competenţelor", a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

El a arătat că succesul implementării codurilor depinde şi de atitudinea magistraţilor faţă de acest obiectiv strategic al României.

"Noile coduri înseamnă noua Românie de mâine şi cred că este o onoare pentru orice magistrat să sprijine aceasta construcţie instituţională. Cooperarea Ministerului Justiţiei cu Berlinul a contribuit la realizarea agendei Justiţiei române şi a agendei Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne la nivel european. Cooperarea cu Berlinul va continua atât pe teme bilaterale, cât şi pe teme europene," a mai spus Cătălin Predoiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Conexarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare cu alte teme europene nu este acceptabilă.
 Vizualizări articol: 561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: Conexarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare cu alte teme europene nu este acceptabilă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei