Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 sep 2010 - Anul XV, nr. 222 (4513)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisia Europeană a scos de sub monitorizare ArcelorMittal Galaţi şi ArcelorMittal Hunedoara

Marţi, 21 Septembrie 2010 (16:20:27)

Unităţile siderurgice ArcelorMittal de la Galaţi şi Hunedoara au primit acordul Comisiei Europene în ceea ce priveşte îndeplinirea criteriilor de viabilitate, implementate post-privatizare, a declarat purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu.

Cele două combinate au fost astfel scoase de sub monitorizare pentru că s-au conformat Programului Naţional de Restructurare şi au îndeplinit planurile de afaceri individuale pentru reducerea costurilor şi îmbunătăţirea calităţii produselor finite, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Această validare venită de la Comisia Europeană confirmă strategia aplicată la Galaţi timp de mai mulţi ani şi este o motivaţie puternică pentru continuarea Programului de Transformare ARC 2012 (ArcelorMittal România Creştere 2012), început în 2008. Ţinta noastră este reducerea decalajelor faţă de competitori, în ceea ce priveşte costurile variabile şi calitatea produselor. Deşi, pe termen scurt, ne-am concentrat pe contracararea efectelor crizei internaţionale, am continuat implementarea strategiei de reducere a diferenţelor tehnice, care necesită şi adaptarea modului de conducere a afacerii la Galaţi", a declarat Thierry Le Gall, director general al ArcelorMittal Galaţi.

La rândul lor, reprezentanţii ArcelorMittal Hunedoara au informat, într-un comunicat, că au respectat planul de reducere a costurilor prin creşterea productivităţii, scăderea consumurilor de energie şi materii prime şi punerea în aplicare a unui nou program de dezvoltare.

"Suntem conştienţi că este necesar să facem eforturi suplimentare pentru a ne creşte competitivitatea şi pentru a obţine o gamă mai extinsă de produse. Suntem încrezători că programele pe care le implementăm vor avea rezultatele scontate", a declarat Remus Păţan, Director General al ArcelorMittal Hunedoara.

Cele două unităţi se aflau sub monitorizarea Comisiei Europeane după ce statul român a acordat înainte de privatizare mai multe facilităţi unităţilor siderurgice. Aceste facilităţi au fost considerate ajutoare de stat, iar din acest motiv Comisia Europeană a impus pentru aceste unităţi ţinte de restructurare, respectiv viabilitate, productivitate şi reducere a costurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisia Europeană a scos de sub monitorizare ArcelorMittal Galaţi şi ArcelorMittal Hunedoara.
 Vizualizări articol: 533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisia Europeană a scos de sub monitorizare ArcelorMittal Galaţi şi ArcelorMittal Hunedoara0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei