Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 sep 2010 - Anul XV, nr. 222 (4513)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lege călcată în picioare

Sfidat de patru luni de zile de poliţistul care i-a luat microbuzul proprietate personală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De patru luni de zile, un tânăr din Suceava nu şi-a mai văzut maşina, o autoutilitară VW de transport persoane. Aceasta nu i-a fost furată, ci pur şi simplu confiscată de cel care a fost implicat într-o tamponare şi care, nemulţumit că nu primeşte despăgubirile dorite, refuză să dea înapoi maşina proprietarului. Dacă mai adăugăm că cel care deţine ilegal maşina este poliţist, iar până acum nu a păţit nimic, avem imaginea întreagă a unui abuz de mari proporţii.

 

Toată povestea din acest caz începe pe 10 mai a.c., când suceveanul Valeriu Ioan Nistor, aflat la volanul unei maşini VW Transporter pe bulevardul George Enescu din Suceava, în apropiere de casă, s-a izbit într-un autoturism Dacia Solenza, parcat la marginea drumului, proprietatea agentului Marian Clim, poliţist la Serviciul de Investigare a Fraudelor.

În cauză a fost vorba de o tamponare, şoferul autoutilitarei fiind amendat şi primind şapte puncte de penalizare. Aşa cum se întâmplă în fiecare caz de acest gen, păgubitul, în speţă agentul de poliţie, trebuia să-şi repare maşina cu asigurarea celui vinovat.

Dacia Solenza implicată în accident a fost dusă, la dorinţa expresă a familiei Clim, la Darex Auto. Din calculele făcute de reprezentanţii firmei Darex a rezultat că pentru repararea maşinii este nevoie de suma de 9.852 de lei, însă reprezentanţii societăţii de asigurări au ajuns la concluzia că suma este mult prea mare. Aceştia din urmă au venit cu alternative privind locul unde să fie reparată maşina Solenza, cu un preţ mult mai mic, însă poliţistul nu a acceptat nici o altă variantă.

 

Plăteşte pentru buna-credinţă de care a dat dovadă

Pe 14 mai a.c., Valeriu Ioan Nistor a acceptat să-i împrumute maşina VW poliţistului, pentru un sfârşit de săptămână, în baza unei înţelegeri verbale.    

 „Discutând amiabil cu domnul Clim, am ajuns la concluzia că tot ceea ce pot să fac omeneşte este să-i împrumut maşina mea şi a fratelui meu, VW Transporter, cea implicată în accident, pentru ca el şi soţia să aibă cu ce-şi rezolva o serie de probleme la sfârşit de săptămână”, a relatat Nistor cum s-au petrecut lucrurile la acea vreme, el luând această decizie pentru că poliţistul îi este vecin de bloc şi a considerat că trebuie să-l ajute având în vedere că i-a provocat o pagubă.

 

Ancheta împotriva poliţistului bate pasul pe loc

De aici încolo povestea capătă aspecte halucinante. Marian Clim a refuzat să mai dea înapoi maşina, anunţându-l pe Valeriu Ioan Nistor şi pe fratele său, Ovidiu Nistor, proprietarul maşinii, că o returnează numai după ce aceştia îi achită costul necesar reparaţiei propriei maşini. Cu alte cuvinte, un abuz în toată regula, problema reparării maşinii fiind exclusiv între păgubit şi societatea de asigurare, conform legilor din România.

Proprietarul maşinii a depus o plângere care a ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Pe 24 iunie, acesta a fost înştiinţat că în urma plângerii s-a înregistrat un dosar penal în care se fac cercetări faţă de agentul de poliţie sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de articolul 213 Cod Penal (abuz de încredere). Atât şi nimic concret încă, omul legii fiind bine mersi şi refuzând deja de patru luni să dea înapoi un bun către proprietar.

„Este incredibil ce se întâmplă, procurorul de caz la care am fost în audienţă mi-a spus că nu poate face mare lucru şi ar fi bine să înaintez împotriva poliţistului un proces pe cale civilă. Cu dreptatea în mână nu pot face nimic”, s-a plâns Ovidiu Nistor, proprietarul microbuzului.

 

Nu mai ştie nimic de VW

El a relatat cum, la început, poliţistul şi soţia sa i-au spus lui şi fratelui său că vor vedea maşina numai după ce vor plăti reparaţiile Daciei, după care aceştia nu au mai dat nici un semn că ar vrea să dea înapoi maşina.

 „De patru luni de zile nu mi-am mai văzut maşina. O ţine ascunsă undeva în Mitocu Dragomirnei, din ce ştiu eu. Cineva spune că a şi văzut-o în trafic, pe la Bistriţa. Toate actele sunt la mine, asigurarea e expirată şi alta nu putea face”, a mai spus Nistor. Deşi simte că agentul este protejat din toate părţile, tânărul ştie că are dreptatea de partea sa în modul cel mai evident posibil şi de aceea este convins că mai devreme sau mai târziu omul legii va plăti pentru fapta sa. El este hotărât să obţină despăgubiri în instanţă pentru toată perioada cât nu s-a putut folosi de maşina proprietate personală. 

 

Poliţia doar l-a atenţionat pe agent şi aşteaptă ancheta Parchetului

Nici Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava nu a făcut mare lucru împotriva agentului, deşi, neoficial, isprăvile acestuia sunt condamnate de mai toţi colegii săi. 

„Colegii de la <Inspecţie Internă> au fost sesizaţi despre această situaţie pe 18 iunie şi după cercetările preliminare au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, competent să soluţioneze cauzele care vizează poliţişti. El a fost atenţionat cu privire la respectarea principiilor de care trebuie să dea dovadă un om al legii în timpul serviciului şi în timpul liber, însă mai mult de atât nu se poate face până ce procurorul nu se pronunţă asupra dosarului”, a precizat subcomisarul Alin Botezatu, din cadrul Serviciului Cabinet al IPJ Suceava.

Şefii Poliţiei spun că nu pot lua vreo măsură împotriva agentului, în primul rând pentru că eventualele infracţiuni comise de acesta pot fi stabilite doar de procuror, dar şi pentru că acesta nu a acţionat în acest litigiu în calitate de poliţist, ci în timpul liber.    

După ce iniţial a dat declaraţii, recunoscând că nu înapoiază maşina până când Dacia nu-i este reparată, ulterior agentul a refuzat să mai comenteze în vreun fel atitudinea sa din acest caz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sfidat de patru luni de zile de poliţistul care i-a luat microbuzul proprietate personală.
 Vizualizări articol: 4799 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 12 voturi
Sfidat de patru luni de zile de poliţistul care i-a luat microbuzul proprietate personală4.8512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Furt trimis de
(21 sep 2010, 11:30:54
Ce a facut militianul se cheama furt. Omul, de buna credinta, ia dat masina prin intelegere verbala. Militianul a ascuns masina, deci a furat-o. Cred ca se poate face un dosar pentru furt. Cazul este deja de notorietate - un avocat bun cred ca s-ar pricepe sa rezolve problema. Sefii militianului nu se sesizeaza ca asta are deja dosar penal ? Ii mai dau salariu ? Nu-l suspenda din functie pe durata cercetarilor ? Parca asa e regulamentul la ei ... Militianul fiind la serviciu el poate influenta ancheta - dupa regulile care s-au aplicat la Vintu si la asistenta de la Giulesti s-ar impune si o arestare preventiva !
2.   9.852???? trimis de
(21 sep 2010, 11:47:20
9.852 RON pentru reparaţia unui hârb de Solenza??? Băi mă laşi!? Şi din imagine nici nu pare foarte avariată coşarca aia de dacie. Oare una second cu cât se vinde... nu cred că e mai mult de 1800-1900 de euro. Să sperăm că datorită apriţiei acestui articol se va sesiza cineva. Echipa Monitorul SV, vă rugăm să ne ţineţi la curent cum evoluează cazul.
3.   ' trimis de
(21 sep 2010, 11:59:41
in alta parte militianul ar fi avut cateva gloante in cap,la noi sunt protejati de catre mai marii lor.ar merita sai dai foc mizerabilului.
4.   Baga un avocat trimis de
(21 sep 2010, 14:07:28
Deci nu e furt. e abuz de incredere, si tinand cont ca cine il ancheteaza, sunt colegi lui, nu ii va face mare lucru, trebuie sa il dai in judecata, o sa dureze, alta solutie nu ai, poate daca ai "PILE" in politie sa te rezolve mai repede. Un avocat ai nevoie, unu bun, ca papagli sunt peste tot.
5.   Chiar nu se sesizeaza nimeni? trimis de
(21 sep 2010, 14:20:27
Sefii acestui NESIMTIT chiar nu aud si nu vad nimic. Sau sunt si ei la fel de nesimtiti?
6.   Deci da trimis de
(21 sep 2010, 16:00:41
Are dreptate "Primaru" de mai sus. E abuz de incredere, nu furt. Ar trebui sa faca o plangere, sa-l dea in judecata etc. Nu ca s-ar rezolva ceva prea repede, dar macar il freci la cap daca tot nu-ti da masina
7.   Multi prosti....Doamneee!!! trimis de
(21 sep 2010, 23:17:51
prost e ala care a dat vw-ul imprumut. nu mai bine dadea acolo niste bani pentru reparatii? ce a crezut ca ii da masina pentru asa-zisele ”nevoi de sfrasit de saptamana” si gata se termina treaba? si eu as face la fel daca as fi in locul politistului. frateee da multi prosti mai sunt in tara asta si mai toti se cred destepti si comenteaza in ziare.
7.1  RE: Multi prosti....Doamneee!!! trimis de
(22 sep 2010, 07:19:45
De ce sa dea bani cel cu VW-ul. Nu plateste asigurare? Acidente se mai intampla ca suntem toti oameni si gresim, dar pt asta platim asigurare. Intradevar multi prosti comenteaza in ziare dar tu ii intreci pe toti.
8.   Articol trimis de
(22 sep 2010, 09:29:22
Sunt unul care cunosc ambele familii. Daca despre fam. Clim am o parere buna nu acelas lucru pot spune despre fam. NIstor care este o fam. dezorganizata cu o moralitate indoelnica . Din cate stiu acestia au refuzat in mai multe randuri sa-si ia masina inapoi . Nu inteleg de ce NIstor face atata scanal in ziarul monitorul si ascunde faptul ca fratele sau a fost la volan in seara accidentului, lucru cunoscut de tot Bdul. G. Enescu . In locul fam. Nistor mi-ar fi rusine si nu as pune satra de analfabeti sa faca comentarii inutile.
9.   Putulist roman trimis de
(22 sep 2010, 11:35:01
Il cunosti sau tu esti ala sau e o ruda, ceva. Avem tot dreptul sa ne dam cu parerea, iar partea cu analfabeti, aia sunt tovarasi tai politisti. Nu trebuie sa aduci jigniri daca te deranjeaza! Acu parerea mea ca in tara asta dreptatea ar trebui impartita cu pumnul. Ca nu mai exsita dreptate de mult. Vb de moralitate? 2000 euro pt o troaca ?? nu ti se pare ca nu e prea moral ?? e furt pe fata ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei