Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 sep 2010 - Anul XV, nr. 216 (4507)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O fabrică de bisturie cu radio-frecvenţă a fost inaugurată la Orăştie

Marţi, 14 Septembrie 2010 (19:11:54)

Compania americană IC Medical Inc, unul dintre cei mai renumiţi producători de aparatură electro-chirurgicală la nivel mondial, a inaugurat, marţi, la Orăştie, judeţul Hunedoara, o hală de asamblare pentru cele mai avansate bisturie din lume, cu radio-frecvenţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bisturiul cu radio-frecvenţă, denumit şi "bisturiul hi-tech", a fost inventat de un român - inginerul Ioan Cosmescu, un hunedorean stabilit în SUA în 1983, care este de altfel şi fondatorul companiei americane IC Medical.

"De fapt, la Orăştie vor fi fabricate trei tipuri de bisturie high-tech, cu radio-frecvenţă, toate inventate de mine. Este singura fabrică de acest fel din Europa, iar în SUA avem alte fabrici de acest fel. Bisturiul care se fabrica de acum este de unică folosinţă care are multe avantaje şi este folosit de medicii chirugi din întrega lume", a declarat, marţi, la inaugurare, fondatorul companiei americane IC Medical, Ioan Cosmescu.

Hala de asamblare este amplasată pe platforma industrială Chimica - Chimsport, ca urmare a semnării unui contract de colaborare cu Chimica Orăştie.

Astfel, Chimica Orăştie, producător de mase plastice, va furniza către IC Medical componentele de plastic necesare pentru fabricarea de bisturie cu radio-frecvenţă, un produs dezvoltat de compania americană.

Ulterior, componentele vor fi asamblate chiar pe platforma fabricii din Orăştie, în incinta noii hale, şi îşi vor continua drumul către mii de spitale din Europa, Africa, Rusia şi Orientul Mijlociu.

"Încheierea acordului de lucru a presupus în prealabil o evaluare atentă din partea IC Medical a capacităţilor societăţii Chimica Orăştie de a răspunde exigenţelor sale. Suntem mândri că profesionalismul nostru a dus la concretizarea acestei colaborări, extrem de importantă pentru compania noastră", a declarat directorul general al Chimica Orăştie, Remus Bolba.

Valoarea contractului dintre cele două companii se ridică la circa 1,5 milioane de euro anual, iar în urma inaugurării noii hale de asamblare s-au înfiinţat circa 150 de noi locuri de muncă.

Prima investiţie de acest fel din Europa, fabricarea bisturielor constituie doar primul pas în planul colaborării dintre cele două companii, care intenţionează ca pe viitor să producă la Orăştie şi alte instrumente chirurgicale.

La inaugurare a participat şi primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, care a anunţat că investitorul are de gând să mai deschidă o fabrică mai mare de apartură medicală în judeţul Hunedoara.

"Compania americană a cumpărat deja teren între municipiile Deva şi Hunedoara şi va începe, anul viitor, contrucţia halei. Vor fi create peste 5.000 de locuri de muncă, iar valoare investiţiei va fi de 100 de milioane de dolari", a spus primarul Mircia Muntean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O fabrică de bisturie cu radio-frecvenţă a fost inaugurată la Orăştie.
 Vizualizări articol: 639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O fabrică de bisturie cu radio-frecvenţă a fost inaugurată la Orăştie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei