Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 sep 2010 - Anul XV, nr. 216 (4507)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Franţa este "uimită" de afirmaţiile lui Viviane Reding şi cere evitarea polemicilor

Marţi, 14 Septembrie 2010 (16:05:25)

Franţa şi-a exprimat "uimirea" după declaraţiile critice ale Comisiei Europene privind măsurile împotriva romilor, însă doreşte evitarea polemicilor, informează AFP.

"Am aflat cu uimire de declaraţiile doamnei Viviane Reding (comisarul UE pentru Justiţie). Nu credem că prin astfel de declaraţii se poate îmbunătăţi soarta şi situaţia romilor, care sunt în centrul preocupărilor şi acţiunilor noastre", a declarat Bernard Valero, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Anterior, Comisia Europeană, prin vocea lui Viviane Reding, ameninţase Franţa cu declanşarea procedurii de infringement pentru nerespectarea legislaţiei UE, catalogând atitudinea Parisului drept "o ruşine".

"Nu este momentul polemicilor sau declaraţiilor de acest fel. Este momentul să lucrăm în favoarea romilor. În spiritul acestui obiectiv, colaborăm îndeaproape cu autorităţile de la Bucureşti, cu partenerii români şi cu Comisia Europeană", precizează Valero.

Viviane Reding şi-a exprimat convingerea că Executivul UE nu va avea altă opţiune decât să declanşeze procedura de infringement împotriva Franţei.

Valero a evidenţiat dificultatea transmiterii "unui mesaj de acest tip, în momentul în care unii sau alţii se lansează în declaraţii explozive".

"Toată lumea ştie bine" că aproximativ nouă milioane de romi din Europa "întâmpină probleme de integrare şi socializare în ţările respective", subliniază oficialul francez.

"Există fonduri europene disponibile, există fonduri europene oferite şi dorim să fie utilizate mai bine pentru integrarea romilor. Toate eforturile noastre şi mobilizarea diplomatică sunt orientate spre acest obiectiv. Acest efort al nostru datează de mult timp", subliniază Valero, reamintind că în timpul preşedinţiei franceze a UE, acum doi ani, a avut loc o conferinţă ministerială la Paris, pe această temă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Franţa este "uimită" de afirmaţiile lui Viviane Reding şi cere evitarea polemicilor.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Franţa este "uimită" de afirmaţiile lui Viviane Reding şi cere evitarea polemicilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei