Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 sep 2010 - Anul XV, nr. 209 (4500)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Botiş: În şedinţa de Guvernului se va decide asupra modificărilor prevederilor fiscale

Luni, 6 Septembrie 2010 (15:05:35)

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, luni, după o întâlnire cu ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţeanu, că în şedinţa de Guvern de miercuri va fi luată o decizie finală privind actul normativ ce aduce modificări la OUG 58/2010, referitoare la Codul Fiscal.

Cei doi demnitari au refuzat să facă declaraţii reporterilor în legătură cu modificarile ce vor fi aduse actului normativ în vigoare. Ei au refuzat să precizeze dacă vor aproba proiectul de act normativ pus în dezbatere.

La rândul său, Ialomiţeanu a spus că deocamdată sunt doar variante de lucru, iar în momentul în care Guvernul va lua o decizie, va fi comunicată oficială.

"Eu sunt ministru de Finanţe şi trebuie să vin cu lucruri pentru care s-au luat decizii. Când vom lua o decizie, o vom comunica", a spus Ialomiţeanu.

La discuţiile de luni de la Ministerul Muncii a participat şi preşedintele Casei naţinale de Pensii, Doina Pârcălabu.

Joi, 2 septembrie, a fost supus dezbaterii publice un proiect de modificare şi completare a Legii 571/2003 privind Codul Fiscal - care ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2011 şi să se aplice începând cu veniturile aferente lunii ianuarie 2011 -, ce prevede că persoanele cu venituri din activităţi independente vor plăti contribuţii de asigurări sociale de cel puţin 25,36 la sută şi până la 35 la sută din venituri, aproape dublu faţă de nivelul actual.

A doua zi, în 3 septembrie, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretele de schimbare din funcţie a miniştrilor Economiei, Adriean Videanu, Finanţelor, Sebastian Vlădescu, Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, Muncii, Mihai Şeitan, Transporturilor, Radu Berceanu, şi Agriculturii, Mihail Dumitru, şi de numire în locul acestora a miniştrilor desemnaţi: Ion Ariton, Gheorghe Ialomiţianu, Valerian Vreme, Ioan-Nelu Botiş, Anca Boagiu şi Valeriu Tabără.

Legea 571/2003 privind Codul fiscal a fost modificată şi completată în iunie 2010 prin OUG 58. Prin noile prevederi, din iulie 2010, persoanele care obţin venituri de natură profesională, inclusiv din drepturi de autor, sunt obligate să plătească pentru acestea contribuţii de asigurări sociale pentru şomaj, pensie şi asigurări de sănătate.

Premierul Emil Boc a discutat, vineri, 3 septembrie, într-o întâlnire informală, cu noii miniştri ai Muncii şi Finanţelor, Ioan Botiş şi Gheorghe Ialomiţianu, despre modificările la OUG 58/2010 şi la normele de aplicare a acesteia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Botiş: În şedinţa de Guvernului se va decide asupra modificărilor prevederilor fiscale.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Botiş: În şedinţa de Guvernului se va decide asupra modificărilor prevederilor fiscale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei