Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 sep 2010 - Anul XV, nr. 209 (4500)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD va semna în septembrie un acord cu PNL şi PC privitor la guvernul de criză

Luni, 6 Septembrie 2010 (15:04:12)

PSD, PC şi PNL ar putea încheia, până la finalul lunii septembrie, un protocol scris privitor la guvernul de criză propus de cele trei partide, potrivit secretarului general al PSD, Liviu Dragnea.

Dragnea a declarat, luni, că speră ca, până la sfârşitul lunii septembrie, PSD, PNL şi PC să semneze un protocol în care să clarifice programul şi mandatul unui eventual guvern de criză pe care cele trei formaţiuni au agreat să îl propună în cazul în care moţiunea de cenzură va trece de votul Parlamentului.

El a menţionat că protocolul va face referire şi la persoana premierului pe care partidele de opoziţie l-ar putea propune.

Secretarul general al PSD a precizat, pe de altă parte, că subiectul premierului opoziţiei nu a fost încă discutat cu PNL şi PC.

"Chestiunea premierului o vom discuta la momentul oportun. Sunt absolut convins că vom avea suficientă înţelepciune ca să găsim soluţia cea mai bună şi convenabilă şi pentru noi, şi pentru PNL", a spus el.

Potrivit lui Dragnea, protocolul va trebui să conţină şi principalele măsuri pe care le va aplica aşa-zisul guvern de criză, va trebui să statueze că mandatul acestui Cabinet este limitat şi să precizeze şi durata acestui mandat.

PSD şi PNL nu vor încheia însă un protocol politic pentru constituirea unei alianţe, care ar trebui înscrise la Tribunal, a mai menţionat el.

PNL, PSD şi PC au căzut de acord să propună, dacă moţiunea de cenzură va trece, un aşa-zis guvern de criză, cu un mandat limitat până în aprilie, şi care, în afara unor măsuri economice, să pregătească alegerile anticipate.

Liderii celor trei partide din opoziţie s-au întâlnit, în ultimele săptămâni, de mai multe ori, convenind până acum doar asupra acestei propuneri a unui guvern de criză care să pregătească alegeri parlamentare anticipate în primăvara anului viitor.

Cele trei părţi au convenit şi un set minim de măsuri economice, referitoare la revenirea TVA la 19% şi la neimpozitarea pensiilor, însă nu căzut încă de acord în ceea ce priveşte cota de impozitare.

Potrivit declaraţiilor liderilor PSD şi PNL, social-democraţii ar dori introducerea unei impozitări în trei trepte, fie de 14, 18 şi 22%, fie de 10, 24 şi 35%, de cealaltă parte liberalii fiind adepţii menţinerii cotei unice.

De asemenea, cele două principale partide de opoziţie au viziuni diferite în ceea ce priveşte eventualul prim-ministru, PSD dorind un social-democrat, în timp ce liberalii un independent.

Liderii celor trei partide urmează să se întâlnească şi luni după-amiază.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD va semna în septembrie un acord cu PNL şi PC privitor la guvernul de criză.
 Vizualizări articol: 519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD va semna în septembrie un acord cu PNL şi PC privitor la guvernul de criză0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei