Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 sep 2010 - Anul XV, nr. 209 (4500)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: În octombrie trebuie analizată posibilitatea discutării unui nou acord cu FMI

Luni, 6 Septembrie 2010 (14:12:28)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Cotroceni, la întâlnirea cu şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional în România, Jeffrey Franks, că în luna octombrie va trebui analizată posibilitatea discutării unui nou acord cu FMI.

"De această dată vă aflaţi în România doar pentru a celebra aniversarea Băncii Naţionale a României. Mă bucur să vă văd din nou. Mă uit spre vizita din octombrie, când nu va fi o sărbătoare, ci o evaluare a dificultăţilor pe care le întâmpinăm. Propunerea mea către dumneavoastră este ca, cu ocazia vizitei din octombrie, să ne uităm la viitorul acord între România şi FMI, să vedem dacă soluţia corectă este extinderea actualului acord sau de a avea un acord de tip «precautionary», acesta este mesajul meu căre dumneavoastră şi, în acelaşi timp, căutăm să continuăm împreună reformele structurale şi absorbţia fondurilor europene. Este necesară crearea spaţiului fiscal necesar pentru absorbţia fondurilor", a spus Traian Băsescu la începutul întrevederii cu Jeffrey Franks.

La rândul său, şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, şi-a exprimat acordul cu şeful statului român.

"Sunt de acord cu dumneavoastră domnule preşedinte. Aşa cum vă amintiţi, la ultima noastră vizită, am subliniat faptul că există nevoie disperată de mulţi bani europeni pentru infrastructura de aici şi cheia este eliminarea barierelor din sectorul public care îngrunează absorbţia fondurilor bugetare", a spus Franks.

Preşedintele Băsescu a susţinut că în România există "bariere birocratice".

"Trebuie de asemenea să ne uităm la costurile sociale, avem un deficit de 3,6 miliarde de euro, ceea ce este dramatic", a mai spus Traian Băsescu.

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, s-a întâlnit, duminică, la sediul Ministerului Finanţelor Publice, cu noul ministru de resort, Gheorghe Ialomiţianu, şi a declarat după această discuţie că principalele taxe din România ar trebui menţinute anul viitor la valorile actuale. Ialomiţianu a preluat vineri conducerea Ministerului Finanţelor, de la Sebastian Vlădescu, unul dintre cei şase miniştri remaniaţi.

Franks a discutat, vineri, cu premierul Emil Boc, a participat sâmbătă la o conferinţă pe teme economice, iar duminică a fost prezent la un concert al Filarmonicii "George Enescu", eveniment prilejuit de marcarea a 130 de ani de la înfiinţarea BNR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: În octombrie trebuie analizată posibilitatea discutării unui nou acord cu FMI.
 Vizualizări articol: 421 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: În octombrie trebuie analizată posibilitatea discutării unui nou acord cu FMI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei