Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 aug 2010 - Anul XV, nr. 200 (4491)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Primarul din Haţeg: Fiica mea a consumat, nu s-a drogat

Joi, 26 August 2010 (16:12:50)

Primarul oraşului Haţeg, Nicolae Timiş, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că fiica sa, Oana Timiş, arestată pentru trafic şi consum de droguri şi sprijinirea unui grup infracţional organizat, este închisă "pentru că se numeşte Timiş" şi că ea "a consumat, nu s-a drogat".

Edilul din Haţeg a prezentat, în conferinţa de presă, date din rechizitoriu referitoare la fiica sa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În rechizitoriul în baza căruia au fost arestaţi sunt convorbiri telefonice ale Oanei interceptate timp de câteva zile. În una dintre ele, ea vorbeşte cu fostul ei prieten şi îi spune că vrea ketamină pentru ea. Am căutat pe net şi am văzut că se poate cumpăra oricând ketamină şi că sunt unii cercetători din SUA care susţin că e un remediu foarte bun pentru depresie. De fapt, sunt unele articole în care este prezentat drept medicament magic contra depresiei. Dacă e considerat nociv, autorităţile ar trebui să ia măsuri pentru ca aceşti copii să nu ajungă la substanţă", a afirmat Nicolae Timiş.

El a susţinut, de asemenea, că fiica sa nu reprezintă un pericol social.

"Oricum, în rechizitoriu nu e nimic care să o lege pe fiica mea de un grup infracţional şi Oana nu este un pericol social. Singurul motiv pentru care Oana este la puşcărie este că se numeşte Timiş. Poate că sunt incomod că nu mă supun, poate cred că aş putea candida pentru un post de deputat, poate cred că pot sprijini pe cineva pentru acest post", a declarat primarul Haţegului, Nicolae Timiş.

Acesta a susţinut că se simte "vânat politic" şi că are de gând să înfiinţeze o asociaţie a victimelor ketaminei.

"Am pregătit un blog pentru victimele ketaminei şi vrem să facem şi o asociaţie care să lupte pentru salvarea zâmbetului Oanei. Blogul http://www.victimeleketamineidinhateg.blogspot.com poate fi deja accesat, însă mai avem puţin de lucru la el. Ce i s-a întâmplat fiicei mele nu e justiţie", a adăugat Timiş.

Întrebat dacă, după ce a citit rechizitoriul, crede că fiica sa s-a drogat, Timiş a răspuns: "Fiica mea a consumat, nu s-a drogat! Drogat e un cuvânt prea greu pentru ce a făcut. Puteţi căuta pe internet, unde ketamina este prezentată drept medicament magic contra depresiei".

El a susţinut că fiica lui nu a recunoscut în faţa sa că a luat droguri.

Fiica primarului din Haţeg, Oana Timiş, şi alte 28 de persoane au fost reţinute şi ulterior arestate pentru trafic şi consum de ketamină.

Cele 29 de persoane au fost arestate pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic şi consum de droguri, la finalul audierilor, care au durat aproximativ opt ore, toţi cei 29 de inculpaţi declarând pe loc recurs la această decizie, recurs care va fi judecat la Curtea de Apel Alba Iulia.

Dosarul în care 29 de persoane au fost reţinute pentru trafic şi consum de ketamină are 19 volume şi a fost prezentat, marţi, judecătorilor de la Tribunalul Hunedoara.

Cele 29 de persoane, suspectate că ar fi membre ale unei grupări infracţionale organizate specializate în traficul de droguri de risc - ketamină, au fost reţinute, luni seară, de procurorii Biroului Teritorial Hunedoara al DIICOT.

Fiica primarului oraşului Haţeg, Oana Timiş, în vârstă de 21 de ani, şi câteva zeci de tineri din judeţul Hunedoara au fost audiaţi, luni, la sediul DIICOT din Deva.

Suspecţii au fost duşi la audieri în urma a 35 de descinderi care au avut loc, luni dimineaţă, în judeţele Hunedoara, Olt şi Mehedinţi, majoritatea persoanelor vizate fiind din Hunedoara.

Potrivit procurorului Victoriţa Povarna de la Serviciul teritorial Hunedoara al DIICOT, sunt vizate aproximativ 60 de persoane, dintre care mai mult de jumătate sunt consumatori, iar restul se presupune că fac parte dintr-o reţea de traficanţi.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism informa că procurorii Biroului Teritorial Hunedoara al DIICOT au destructurat un grup infracţional organizat format din 54 de învinuiţi, specializat în traficul de droguri de risc - ketamină.

Conform sursei citate, gruparea era structurată pe două paliere, corespunzătoare surselor de aprovizionare cu droguri, aflate în localităţile Drobeta Turnu Severin şi Brastavăţu, judeţul Olt, iar valoarea drogurilor traficate depăşeşte suma de 130.000 de lei.

DIICOT preciza că drogurile erau procurate de către liderii grupului infracţional, respectiv Puiu Mircea Ianchi, Claudiu Nicolae Podină, Cristina Niţescu şi Paul Fârdă pe bază de comandă, de la alţi doi bărbaţi: Ilie Jilcu şi Marian Pacioagă. Cei doi, în calitate de medici veterinari, procurau din circuitul licit cantităţi importante de droguri, întocmind documente false pentru justificarea consumului de ketamină în cadrul activităţii profesionale desfăşurate.

Ketamina era depozitată la locuinţa lui Robert Florin Risipitu, bodyguard la un cazino din Petroşani, şi într-o garsonieră închiriată, de unde era preluată şi distribuită de către dealeri, în formă lichidă, contra sumei de zece lei pentru un miligram şi, respectiv 200 lei pentru un flacon de 25 de miligrame.

Potrivit DIICOT, unul dintre principalii distribuitori este poliţist comunitar la Primăria Petroşani.

Procurorii DIICOT au dispus începerea urmăririi penale a 34 de persoane, pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinire a unui astfel de grup, precum şi pentru cultivarea, producerea, fabricarea, oferirea, punerea în vânzare, distribuirea, cumpărarea, deţinerea de droguri de risc. De asemenea, alte 20 de persoane sunt cercetate pentru cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri pentru consum propriu.

Primarul oraşului Haţeg, Nicolae Timiş, declara corespondentului MEDIAFAX că fiica sa nu a consumat niciodată droguri şi că acţiunea ofiţerilor DIICOT ar fi îndreptată împotriva sa deoarece este văzut drept un potenţial câştigător al postului de parlamentar rămas liber după moartea fratelui său, deputatul Ioan Timiş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Haţeg: Fiica mea a consumat, nu s-a drogat.
 Vizualizări articol: 654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul din Haţeg: Fiica mea a consumat, nu s-a drogat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei