Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 aug 2010 - Anul XV, nr. 200 (4491)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Spitalul "G.Alexandrescu":Starea bebeluşilor, neschimbată după zece zile: 5 stabilizaţi, unul critic

Joi, 26 August 2010 (17:03:15)

Starea generala a cinci dintre nou-născuţii prematuri se menţine stabilă la zece zile de la incendiul produs la Maternitatea Giuleşti, dar cel de-al şaselea bebeluş este încă în stare critică, fiind dependent de ventilaţia mecanică, arată, joi, conducerea Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu".

"În cazul a cinci dintre nou-născuţii prematuri evoluţia leziunilor locale este favorabilă, dar corespunzătoare gradelor diferite de afectare. Întrucât micuţii au grade diferite de prematuritate primesc îngrijiri complexe, interdisciplinare în Unitatea de Terapie Intensivă Neo-Natală", afirmă directorul spitalulului, Dan Enescu.

În schimb, al şaselea bebeluş, care are şi o suferinţă pulmonară asociată, este în continuarea dependent de ventilaţia mecanică, el fiind în stare critică, sub tratament complex, interdisciplinar.

Medicii monitorizează permanent parametrii clinici, biochimici şi hematologici şi asigură bebeluşilor terapie nutriţională şi de recuperare a prematurităţii, afirmă conducerea unităţii sanitare bucureştene.

Bebeluşii sunt în continuare în Unitatea de Terapie Intensivă Neo-natală a Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Capitală.

Purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Raluca Alexandru, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că nou-născuţii cu grade diferte de prematuritate sunt monitorizaţti clinic, hematologic şi biochimic.

La începutul săpătămânii, Raluca Alexandru spunea că bebeluşul aflat în stare critică este hrănit prin perfuzii, iar ceilalţi cinci, a căror stare este staţionară, primesc şi lapte prin sondă nazogastrică, pentru întreţinerea funcţiei intestinale.

Ea adăuga că, pe lângă terapia arsurii în cazul celor şase bebeluşi răniţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, medicii se ocupă şi de terapia prematurităţii.

Bebeluşii sunt în continuare sub tratament local şi general interdisciplinar de chirurgie plastică şi terapie intensivă, iar evoluţia leziunilor locale este favorabilă.

Cinci bebeluşi au murit în urma incendiului produs în 16 august, în Secţia de Terapie Intensivă prematuri. Cei şase bebeluşi răniţi, printre care două perechi de gemeni, sunt internaţi din 16 august la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

În acest caz a fost arestată, marţi, asistenta Florentina Cîrstea, de la Maternitatea Giuleşti. Procurorii susţin în propunerea de arestare preventivă că asistenta Florentina Cîrstea şi-a ignorat şi sfidat atribuţiile de serviciu când a lăsat nesupravegheat în mod nejustificat salonul de la Maternitatea Giuleşti şi a fost într-un alt salon şi la toaletă, moartea bebeluşilor fiind violentă.

Asistenta a formulat recurs, care se va judeca la Tribunalul Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul "G.Alexandrescu":Starea bebeluşilor, neschimbată după zece zile: 5 stabilizaţi, unul critic.
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul "G.Alexandrescu":Starea bebeluşilor, neschimbată după zece zile: 5 stabilizaţi, unul critic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei