Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 aug 2010 - Anul XV, nr. 200 (4491)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Mediului va concedia 200 de angajaţi prin desfiinţarea a opt agenţii judeţene de mediu

Joi, 26 August 2010 (17:42:09)

Agenţiile judeţene pentru protecţia mediului din cele opt judeţe în care există şi agenţii regionale de mediu vor fi desfiinţate, fapt care va conduce la reducerea a 296 de posturi, din care 200 ocupate şi 96 vacante, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Ministrul Laszlo Borbely a precizat că decizia de desfiinţare a respectivelor agenţii judeţene a fost luată, prin hotărâre, în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Borbely a arătat totodată că nu se justifica existenţa a două agenţii pentru protecţia mediului într-un judeţ, sarcinile agenţiilor judeţene desfiinţate urmând a fi preluate de agenţiile regionale respective.

Cele opt judeţe în care funcţionau şi agenţii judeţene şi regionale de mediu sunt Bacău, Galaţi, Argeş, Dolj, Timiş, Cluj, Sibiu şi Bucureşti.

În urma reorganizării, vor funcţiona opt agenţii regionale şi 34 de agenţii judeţene, numărul posturilor fiind reduse de la 2.474 la 2.178.

Potrivit Ministerului Mediului, la baza acestei propuneri de reorganizare au stat şi recomandările formulate prin proiectul RO 0006.14.03 "Asistenţă tehnică pentru întărirea APM-urilor locale şi dezvoltarea APM-urilor regionale". Acest proiect a analizat necesitatea şi oportunitatea înfiinţării unor structuri regionale pentru protecţia mediului, începând cu anul 2004, în scopul eficientizării procesului de implementare a legislaţiei de mediu, creând premisele regionalizării - mecanism prin care se permite accesul fondurilor structurale şi de coeziune, esenţiale pentru implementarea acquis-ului de mediu.

"De asemenea, ţinând cont de actualul context socio-economic şi de cerinţele actuale ale României ca stat membru al Uniunii Europene, această reorganizare vizează crearea unui sistem funcţional prin redimensionarea unor instituţii din subordinea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, şi restructurarea unor compartimente în funcţie de volumul de activitate şi de necesităţi. Necesitatea acestei reorganizări este dată şi de modificările apărute o dată cu adoptarea unor serii de acte normative ce au stabilit noi atribuţii şi responsabilităţi pentru Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi instituţiile sale din subordine", se arată într-un comunicat al Ministerului Mediului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Mediului va concedia 200 de angajaţi prin desfiinţarea a opt agenţii judeţene de mediu.
 Vizualizări articol: 585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Mediului va concedia 200 de angajaţi prin desfiinţarea a opt agenţii judeţene de mediu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei