Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 aug 2010 - Anul XV, nr. 179 (4470)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL vrea întrunirea Camerei Deputaţilor şi a Senatului în sesiune extraordinară în 16 august

Luni, 2 August 2010 (17:18:11)

Conducerea PDL i-a mandatat, luni, pe reprezentanţii partidului în Birourile Permanente ale celor două Camere să facă demersurile pentru a solicita întrunirea Camerei Deputaţilor şi a Senatului în sesiune extraordinară în 16 august, pentru a discuta legea ANI şi legislaţia din domeniul justiţiei.

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a făcut această precizate, după şedinţa BPN al PDL, arătând că tot în data de 16 august va avea loc şi o întâlnire a grupurilor parlamentare ale partidului, pentru a decide asupra promovării modificărilor la legea ANI.

Flutur a spus că acest subiect a fost discutat şi la şedinţa coaliţiei de guvernare.

Potrivit lui Flutur, priorităţile care vor fi discutate la sesiunea extraordinară sunt: legea ANI - la Camera Deputaţilor, iar legislaţia în domeniul justiţiei, mica reformă în domeniul justiţiei legată de neconstituţionalitatea unor legi, celeritatea proceselor şi legea parteneritatului public privat - la Senat.

Traian Băsescu a trimis, în urmă cu aproape două săptămâni, scrisori preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, în care solicită convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară la începutul lunii august.

Într-un răspuns la o scrisoare adresată, miercuri, de Dan Voiculescu, desemnat de Mircea Geoană să asigure preşedinţia Senatului până în 7 august, preşedintele Traian Băsescu preciza că solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare în prima parte a lunii august se referă la perioada 1-15 august.

În solicitarea de întrunire în sesiune extraordinară a Senatului, transmisă de şeful statului, în 21 iulie, preşedintelui acestui for legislativ, Mircea Geoană, se menţiona dezbaterea şi adoptarea a trei proiecte de legi, respectiv proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a Codului de procedură civilă şi a Codului de procedură penală; proiectul de lege privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative; proiectul de lege privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor.

Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc în sesiuni extraordinare, la cererea Preşedintelui României, a Biroului Permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau al senatorilor. Convocarea Camerelor se face de preşedinţii acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL vrea întrunirea Camerei Deputaţilor şi a Senatului în sesiune extraordinară în 16 august.
 Vizualizări articol: 381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL vrea întrunirea Camerei Deputaţilor şi a Senatului în sesiune extraordinară în 16 august0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei