Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 aug 2010 - Anul XV, nr. 179 (4470)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Costin: Am spus oficialilor FMI că eliminarea subvenţiilor la energie termică va accentua problemele

Luni, 2 August 2010 (19:27:44)

Liderul BNS, Dumitru Costin, a spus, luni, că a atras atenţia reprezentanţilor FMI că eliminarea subvenţiilor la energie termică va duce la accentuarea problemelor şi chiar la intrarea sistemului în colaps, în condiţiile în care datoriile populaţiei către furnizori depăşesc deja un miliard de euro.

Dumitru Costin le-a spus reprezentanţilor FMI că, din calculele făcute până în prezent, rezultă că datoriile populaţiei către furnizorii de energie termică depăşesc deja un miliard de euro şi este greu de crezut că aceşti bani vor putea fi recuperaţi.

"Eliminarea subvenţiilor va accentua problemele. Dacă în prezent raportul este 60% - plătesc, 40% - nu, acest raport se va schimba în sens dramatic şi atunci acest lucru va afecta şi producătorii", a declarat Costin.

Liderul BNS le-a mai explicat reprezentanţilor FMI că, în prezent, pensionarii sunt cei care plătesc în mod special aceste facturi, dar ca urmare a scăderii puterii de cumpărare, ei vor fi în imposibilitatea de a le mai achita şi acest lucru va duce la creşterea datoriilor populaţiei.

Potrivit lui Costin, reprezentanţii FMI au precizat că ei ar fi înţeles că Guvernul doreşte o reducere graduală a acestor subvenţii.

Liderul sindical le-a atras însă atenţia acestora că dacă acest lucru nu va fi dublat şi de investiţii pentru reducerea pierderilor şi pentru îmbunătăţirea calităţii energiei termice oferite, sistemul riscă să intre în colaps.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Costin: Am spus oficialilor FMI că eliminarea subvenţiilor la energie termică va accentua problemele.
 Vizualizări articol: 479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Costin: Am spus oficialilor FMI că eliminarea subvenţiilor la energie termică va accentua problemele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei