Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 aug 2010 - Anul XV, nr. 179 (4470)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blaga, la aniversarea IGAV: Am convingerea că vom duce România, în martie 2011, în Spaţiul Schengen

Luni, 2 August 2010 (17:17:42)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, luni, la Ziua Inspectoratului General de Aviaţie (IGAV), că piloţii MAI vor fi implicaţi din ce în ce mai mult în managementul integrat al forţelor ministerului şi că este convins de aderarea la Spaţiul Schengen, în martie 2011.

Vasile Blaga le-a mulţumit, luni, la festivitatea dedicată Zilei Inspectoratului General de Aviaţie, piloţilor MAI pentru contribuţia adusă la salvarea de vieţi omeneşti.

"IGAV este arma cea mai iubită din MAI şi asta pentru că lumea vede eforturile pe care le faceţi pentru a le salva, nu o singură dată, viaţa", a spus ministrul Administraţiei şi Internelor.

Totodată, Blaga a apreciat buna colaborare cu celelalte arme în misiuni de asigurare a ordinii publice şi supravegherea frontierei.

"Tot mai mult veţi fi implicaţi în ceea ce reprezintă un management integrat al forţelor Ministerului Administraţiei şi Internelor; prin dumneavoastră realizăm, efectiv, acest management integrat, care va fi cu atât mai necesar cu cât am convingerea că ne vom îndeplini misiunea de a duce România, anul viitor în martie, în Spaţiul Schengen", a subliniat Blaga.

Prezent la festivitate, Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a ţinut să evidenţieze buna colaborare existentă între cele două ministere, menţionând în acest sens că, "fără pompieri, SMURD-ul n-ar fi existat, fără MAI, SMURD-ul n-ar fi existat, cu siguranţă că fară IGAV, SMURD-UL n-ar fi avut aripi!".

La eveniment au mai participat şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, chestorul şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu, precum şi inspectorii generali ai principalelor arme din minister.

Preşedintele Traian Băsescu declara, în 20 iulie, că are "îngrijorări" în legătură cu accesul României în Spaţiul Schengen, deşi cele şapte rapoarte ale CE de până acum au fost pozitive şi îşi doreşte ca şi ultimul, din noiembrie 2010, să fie pozitiv.

Preşedintele a spus că tendinţa raportului CE publicat în 20 iulie îi generează "îngrijorări viitoare" legate de aderarea la Spaţiul Schengen.

Secretarul de stat francez Pierre Lellouche declara, săptămâna trecută, într-un interviu acordat RFI, că Franţa are rezerve în privinţa aderării României la Spaţiul Schengen, el susţinând că problematica romilor ar trebui să reprezinte o condiţie pentru aderarea la Schengen.

Premierul Emil Boc spunea, în 28 iulie, că modul în care autorităţile de la Bucureşti gestionează problema romilor nu afectează intrarea ţării în Spaţiul Schengen şi aprecia că România are o obligaţie comună împreună cu toate celelalte ţări europene în acest domeniu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blaga, la aniversarea IGAV: Am convingerea că vom duce România, în martie 2011, în Spaţiul Schengen.
 Vizualizări articol: 576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blaga, la aniversarea IGAV: Am convingerea că vom duce România, în martie 2011, în Spaţiul Schengen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei