Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 iul 2010 - Anul XV, nr. 176 (4467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Pro Lex": Blaga ne-a asigurat că nu vor fi disponibilizări, ci relocări în structurile operative

Joi, 29 Iulie 2010 (17:02:13)

Reprezentanţii "Pro Lex" susţin că ministrul Internelor, Vasile Blaga, i-a asigurat, în întâlnirea de joi, că nu vor fi daţi oameni afară, ci mutaţi în structurile operative unde este deficit de personal, aceştia fiind puşi să decidă dacă sunt de acord cu relocarea până la sfârşitul anului.

Vicepreşedintele Sindicatului "Pro Lex", Marius Idita, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că ministrul Vasile Blaga, şeful Departamentului de Siguranţă şi Ordine Publică, Dan Valentin Fătuloiu, şeful Poliţiei Române, Petre Tobă şi şeful Poliţiei de Frontieră, Ioan Buda, le-au promis sindicaliştilor, la discuţiile care au avut loc joi, că niciun angajat al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) nu va fi dat afară, ci mutaţi la structurile unde nu este personal suficient.

Angajaţii care sunt în situaţia de a fi relocaţi vor fi puşi să aleagă dacă vor să fie mutaţi la alte structuri, altfel vor fi disponibilizaţi, a spus Marius Idita.

Reprezentanţii MAI şi cei ai sindicatelor se vor întâlni din nou săptămâna viitoare, pentru a pune la punct criteriile de evaluare a personalului Ministerului, în urma căreia se va hotărî cine va fi mutat în altă structură.

Vicepreşedintele "Pro Lex" a mai spus că în următoarea perioadă va avea loc o debirocratizare în toate instituţiile MAI, astfel încât "să nu mai fie şefi peste şefi".

Liderul sindical a spus că au fost descoperiţi aproximativ 50 de poliţişti la nivel naţional care şi-au luat concediu fără plată şi au plecat să lucreze în străinătate.

"Şi aceştia vor fi mutaţi în structurile operative unde nu este personal suficient, iar dacă refuză, vor fi daţi afară", a precizat Idita.

Vicepreşedintele "Pro Lex" a adăugat că ministrul Vasile Blaga le-a spus sindicaliştilor că se va face o diferenţiere între ceea ce înseamnă operativ şi neoperativ şi în privinţa remuneraţiei, astfel că angajaţii din neoperativ nu vor mai primi sporul de periculozitate.

Şeful Direcţiei de Informare şi Relaţii Publice din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), Alina Ienciu, declara, în urmă cu aproape două luni, că nu s-a impus, încă, un număr de posturi care urmează să fie desfiinţate din instituţie şi că, oricum, oamenii vor fi transferaţi unde este nevoie.

Alina Ienciu preciza că unele posturi vor fi desfiinţate, după cum a anunţat şi ministrul Vasile Blaga în repetate rânduri, pentru a se evita suprapunerile în aparatul ministerial. Ea sublinia că nu s-a stabilit, deocamdată, un număr şi nici nu s-a impus o anumită reducere.

Reprezentanta MAI explica, totodată, că aceste posturi desfiinţate nu înseamnă concedieri propriu-zise, ci o relocare a angajaţilor instituţiei, un transfer acolo unde este nevoie de personal, anume la structurile de arme.

De altfel, ministrul Administraţiei şi Internelor declara că trebuie regândit întreg aparatul ministerial, astfel încât să fie eliminate suprapunerile structurilor, el precizând că sunt 16 zone din instituţie unde se pot face economii importante.

Ministrul Blaga spunea că, în prezent, nu se mai fac angajări în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) decât din rândul absolvenţilor instituţiilor de învăţământ subordonate.

Blaga sublinia că trebuie regândit întreg aparatul ministerial, astfel încât suprapunerile între structuri să fie eliminate, după ani buni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Pro Lex": Blaga ne-a asigurat că nu vor fi disponibilizări, ci relocări în structurile operative.
 Vizualizări articol: 404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Pro Lex": Blaga ne-a asigurat că nu vor fi disponibilizări, ci relocări în structurile operative0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oho, de cand trebuia facuta aceasta curatenie...! trimis de
(29 iul 2010, 19:48:09
sunt si in inspectoratele generale locuri in care 5 ofiteri invart o hartie trimisa din teritoriu. Ei nu instrumenteaza dosare penale si nu fac aproape nimic. Ei sunt din "aparatul central", vin doar in control... asta e tara noastra... !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei