Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 iul 2010 - Anul XV, nr. 176 (4467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CE, referitor la problema romilor: Este o problemă a fiecărui Guvern

Joi, 29 Iulie 2010 (14:30:02)

Expulzarea romilor este o problemă care ţine de competenţa autorităţilor naţionale, acestea fiind libere să decidă cum să aplice dispoziţiile legislative, a declarat, joi, un purtător de cuvânt al CE, adăugând că problema romilor nu aparţine Executivului comunitar, ci fiecărui Guvern în parte.

"În ceea ce priveşte problema romilor şi posibilitatea expulzării acestora, aceasta este o problemă a fiecărui stat membru care trebuie să decidă cum să pună în aplicare dispoziţiile legislative", a explicat Matthew Newman, purtător de cuvânt al comisarului responsabil pentru Justiţie, Drepturi Fundamentale şi Cetăţenie, Viviane Reding.

Întrebat dacă, din perspectiva legislaţiei europene, Franţa poate decide să expulzeze romi, atât timp cât aceştia sunt cetăţeni ai unor state membre UE şi au dreptul la liberă circulaţie, Newman a precizat că trebuie analizat fiecare caz individual şi că această situaţie este exclusiv de competenţa Franţei, iar Comisia Europeană "nu poate merge mai departe".

"Franţa şi fiecare stat membru au dreptul să-şi controleze teritoriul, să lupte împotriva criminalităţii. În ceea ce priveşte cetăţenii, dacă există probleme cu indivizii, trebuie studiat cazul acestora separat. Trebuie studiat fiecare caz în parte. (...) Există şi trebuie făcut şi un test al proporţionalităţii, de fiecare dată când se pune problema expulzării. Acest test presupune sa te uiţi la caz în întregul său - dacă există un istoric infracţional al individului, dacă acuzaţiile sunt grave -, toate acestea fiind analizate de stat. Tot statul verifică aspecte ca de exemplu perioada de timp de când este persoana respectivă pe teritoriul său, care este gradul de ataşament faţă de ţară, dacă de exemplu persoana respectivă este căsătorită. Noi nu suntem aici să tratăm problema romilor. Asta este problema fiecărui Guvern", a spus el.

Ministrul francez de Interne, Brice Hortefeux, a promis, miercuri, în urma unei reuniuni la Palatul Elysee, că romii care comit delicte vor fi repatriaţi "aproape imediat" spre România şi Bulgaria, relatează AFP.

Hortefeux a adăugat că jumătate din taberele ilegale de romi şi nomazi din Franţa vor fi desfiinţate în termen de trei luni. Ministrul a estimat la 300 numărul taberelor din ţară.

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a convocat pentru miercuri o reuniune specială controversată la Palatul Elysee, pentru a examina "problemele puse de comportamentul unora" dintre romi şi nomazi, după violenţele petrecute în urmă cu circa zece zile într-o localitate din centrul Franţei, când o jandarmerie a fost atacată şi mai multe daune au fost produse, în urma morţii unui tânăr rom, ucis de un jandarm în timpul unei urmăriri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CE, referitor la problema romilor: Este o problemă a fiecărui Guvern.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CE, referitor la problema romilor: Este o problemă a fiecărui Guvern0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei