Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 iul 2010 - Anul XV, nr. 175 (4466)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O parte din rămăşiţele umane ale militarilor morţi în accidentul aviatic, transportate la LML Braşov

Miercuri, 28 Iulie 2010 (13:48:14)

O parte din rămăşiţele umane ale militarilor morţi în urma prăbuşirii elicopterului israelian în zona Fundata - Zărneşti, în Munţii Bucegi, au fost transportate la Laboratorul de Medicină Legală Braşov, dar nu vor fi expertizate aici, ci vor fi transportate la Bucureşti.

Rămăşiţele umane descoperite de echipele de anchetatori la locul prăbuşirii elicopterului israelian au fost transportate şi depuse, în noaptea de marţi spre miercuri, pentru conservare, la Laboratorul de Medicină Legală Braşov, dar expertizarea lor nu va fi făcută aici, ci vor fi transportate pentru acest lucru la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovivi", din Bucureşti, potrivit unor surse citate de corespondentul MEDIAFAX.

Pe de altă parte, şeful la nivel naţional al Serviciului Salvamont, Mircea Opriş, a declarat pentru MEDIAFAX că la ora actuală salvamontiştii nu mai fac nimic, ci sunt în aşteptare, după ce i-au condus pe anchetatorii români şi israelieni la locul accidentului aviatic, care cercetează zona.

O echipă de anchetatori români şi israelieni, însoţită de salvamontişti şi jandarmi montani, a reluat, miercuri, de la ora 08.00, cercetările în Munţii Bucegi, la locul unde s-a prăbuşit elicopterul militar israelian.

Serviciul Salvamont Bran a trimis în sprijinul cercetătorilor şase salvamontişti, iar Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov a mobilizat în zonă doi ofiţeri şi 15 subofiţeri.

În cursul zilei de marţi, echipele de intervenţie au ajuns în zona Poiana Guţanului şi Valea Gaura, între Colţii Ţapului din Munţii Bucegi, unde au găsit epava elicopterului, dar şi mai multe rămăşiţe umane, care urmează să fie cercetate de specialişti.

Cutia neagră, găsită în noaptea de marţi spre miercuri la locul accidentului elicopterului israelian în România, a fost transferată în Israel pentru a fi analizată, relatează cotidianul Haaretz, în ediţia electronică de miercuri.

Delegaţii israelieni aflaţi la bordul a două aeronave Hercules au aterizat, marţi, pe aerodromul de la Boboc, unde şi-au făcut bază, având în vedere că vor sta mai multe zile pe teritoriul României, pentru a face cercetări privind cauzele prăbuşirii elicopterului în care se aflau şase militari israelieni şi un român. Militarii israelieni au sosit la Boboc alături de rabini, medici, specialişti în relaţii publice şi câini de urmă. De asemenea, sunt dotaţi cu echipament special pe care să-l folosească în cercetarea cauzelor care au dus la prăbuşirea elicopterului.

Echipa de anchetă a armatei israeliene a plecat spre locul accidententului miercuri dimineaţă, pentru a căuta noi indicii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O parte din rămăşiţele umane ale militarilor morţi în accidentul aviatic, transportate la LML Braşov.
 Vizualizări articol: 604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O parte din rămăşiţele umane ale militarilor morţi în accidentul aviatic, transportate la LML Braşov0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei