Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 iul 2010 - Anul XV, nr. 175 (4466)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afaceri ilegale

Soţ şi soţie, cercetaţi penal pentru o ţeapă de 60.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi soţi din municipiul Suceava sunt cercetaţi penal de ofiţerii de la Investigarea Fraudelor, fiind acuzaţi că au înşelat o firmă din Piatra Neamţ, societate de la care au luat nu mai puţin de 60.000 de lei şi nu au dat nici un leu înapoi, iar apartamentul cu care, chipurile, au girat întreaga afacere, a fost pus garanţie pentru un alt creditor.

Zilele trecute, la propunerea poliţiei, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au confirmat începerea urmării penale împotriva celor doi soţi, Anişoara B. (44 de ani), pentru înşelăciune, fals în declaraţii şi emitere de cec cu dată falsă sau fără a avea completate toate datele, şi Vasile  B. (49 de ani), pentru fals în declaraţii.

Toată povestea, explică anchetatorii, a început în iulie 2005, când Anişoara B., administrator la o societate comercială din Suceava, a încasat avans de 60.000 lei, de la o societate comercială din Piatra Neamţ, pentru a livra cherestea în contrapartidă. Pentru a le garanta reprezentanţilor firmei de la Piatra Neamţ că îşi va îndeplini obligaţia, Anişoara B. şi-a pus gaj apartamentul din  Suceava, pe care îl deţinea în proprietate comună cu soţul ei, Vasile B.

Profitând de faptul că nu s-a mai înscris ipoteca la cartea funciară, două luni mai târziu, cei doi soţi au pus aceleaşi apartament garanţie pentru un contract de împrumut, declarând în faţa notarului public că nu au mai garantat sau ipotecat cu imobilul adus garanţie.

Între timp, la Piatra Neamţ nu a ajuns nici un metru cub de cherestea, iar nici un leu din cei 60.000 nu au fost restituiţi.

„Partea vătămată nu a putut să valorifice această garanţie, deoarece imobilul a fost adjudecat în cursul anului 2008 de cel de-al doilea creditor, care şi-a înscris ipoteca în cartea funciară”, se explică într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

În ianuarie 2008 –precizează anchetatorii, Anişoara B. a emis în favoarea societăţii din Piatra Neamţ o filă cec în alb,  în numele societăţii din Suceava pe care o administrează, pentru garantarea restituirii sumei de 21.000 lei, acordată sub formă de împrumut pe termen scurt.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Soţ şi soţie, cercetaţi penal pentru o ţeapă de 60.000 de lei.
 Vizualizări articol: 2322 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Soţ şi soţie, cercetaţi penal pentru o ţeapă de 60.000 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei