Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 iul 2010 - Anul XV, nr. 175 (4466)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

15 hectare de teren, transferate Primăriei Suceava, de la Staţiunea de Cercetări

Miercuri, 28 Iulie 2010 (15:38:12)

Locuitorii cartierului Iţcani vor avea la dispoziţie un nou cimitir, amenajat pe o suprafaţă de trei hectare, iar Primăria Suceava a obţinut în sfârşit terenul necesar pentru realizarea unui complex sportiv.

Acest lucru se datorează unei decizii luate recent de Guvernul României, prin care se aprobă transferul a 15 hectare de teren din patrimoniul Staţiunii de Cercetări Agricole în cel al Primăriei Suceava.

“Prin decizia Guvernului ne-au fost transferate două suprafeţe de teren, una de trei hectare, în vederea amenajării unui cimitir în cartierul Iţcani, iar alta, de 12,056 hectare, la intrarea în municipiul Suceava dinspre Fălticeni, pentru realizarea unui complex sportiv. Pentru primul obiectiv, cimitirul din Iţcani, vom colabora cu toate unităţile de cult din acest cartier, pentru a putea amenaja cât mai rapid un cimitir nou acolo, pentru că actualul cimitir, de pe strada Sublocotenent Turturică este neîncăpător.

De asemeni, pe celălalt teren, de 12 hectare, vrem să realizăm un complex sportiv. Noi avem deja depusă o scrisoare de intenţie la Compania Naţională de Investiţii, pentru a face o sală polivalentă la Suceava. Avem un acord de principiu al ministrului Udrea, dar vom relua această discuţie, pentru că atunci când a fost purtată prima dată, noi nu eram în posesia terenului”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Edilul sucevean nu a exclus nici posibilitatea colaborării cu companii private interesate să dezvolte acest complex sportiv, printr-un parteneriat public-privat, una dintre posibilele investiţii fiind chiar realizarea unui nou stadion, care să preia atribuţiile actualului stadion Areni, considerat depăşit şi uzat din punct de vedere tehnic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 15 hectare de teren, transferate Primăriei Suceava, de la Staţiunea de Cercetări.
 Vizualizări articol: 739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
15 hectare de teren, transferate Primăriei Suceava, de la Staţiunea de Cercetări3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei