Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 iul 2010 - Anul XV, nr. 175 (4466)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu îi răspunde lui Voiculescu: Prima parte a lunii august înseamnă 1-15 august

Miercuri, 28 Iulie 2010 (16:22:44)

Preşedintele Traian Băsescu i-a răspuns, miercuri, vicepreşedintelui Senatului Dan Voiculescu precizând că solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare în prima parte a lunii august se referă la perioada 1-15 august şi că legile pentru care a cerut sesiune rămân aceleaşi.

"Prin adresa nr. 1918 din 21 iulie 2010, în temeiul art. 66 alin. (2) din Constituţia României, am solicitat întrunirea în sesiune extraordinară a Senatului României «în prima parte a lunii august». În mod firesc, prin această formulare, am avut în vedere perioada 1-15 august 2010. Am înţeles să propunem această formulare decentă, cu privire la durata sesiunii extraordinare, pentru a da posibilitatea Senatului României să-şi stabilească programul de activitate în acest interval propus. Dacă formularea «în prima parte a lunii august» vă creează confuzii, mai mult sau mai puţin formale, cu privire la intervalul în care urmează a se desfăşura sesiunea extraordinară a Senatului României, vă solicităm să luaţi act că înţelegem ca această sesiune extraordinară să se desfăşoare în perioada 1 august - 15 august 2010", se arată în scrisoarea pe care preşedintele Traian Băsescu i-a transmis-o, miercuri, lui Dan Voiculescu.

Şeful statului precizează că, în ceea ce priveşte ordinea de zi propusă pentru sesiunea extraordinară, aceasta rămâne neschimbată în conformitate cu adresa nr. 1918 din 21 iulie 2010, proiectele de lege propuse spre dezbatere fiind o necesitate pentru accelerarea actului de justiţie, cerinţă menţionată în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

"Având în vedere înalta funcţie pe care o deţineţi până în data de 7 august 2010, vă puteţi adresa Biroului Permanent al Senatului României, pentru ca în conformitate cu art.81 alin.(1) din Regulamentul Senatului, să convoace o altă sesiune extraordinară a Senatului care să includă pe ordinea de zi proiectele legislative propuse prin scrisoarea dumneavoastră, proiecte «extrem de necesare pentru economia şi societatea românească», sens în care vă urăm succes", se mai arată în scrisoarea şefului statului.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, desemnat de Mircea Geoană să asigure preşedinţia Senatului până în 7 august, i-a transmis, miercuri, şefului statului, Traian Băsescu, o scrisoare în care îi cere să reformuleze solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare, respectând procedurile.

Liderul PC precizează, în scrisoarea către şeful statului, remisă MEDIAFAX, că, în aplicarea art. 40 alin.(2) din Regulamentul Senatului, are responsabilitatea de a asigura conducerea Senatului pentru perioada 19 iulie - 7 august 2010, Mircea Geoană fiind plecat din ţară.

Voiculescu menţionează, în scrisoare, că şeful statului trebuie să precizeze în solicitare inclusiv durata de desfăşurare a sesiunii extraordinare, "în conformitate cu prevederile art.81 alin.(2) din Regulamentul Senatului".

"Consider că ar fi oportun să includem pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare, pe lângă cele trei proiecte de lege pe care le propuneţi, şi anumite modificări legislative a căror dezbatere în Parlament este extrem de necesară pentru economia şi societatea românească: 1. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si alte masuri financiar-fiscale; 2. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 63/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare; 3. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 48/2010 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul sanatatii in vederea descentralizarii; 4. Modificarea Codului Fiscal în sensul reducerii la 5% a Taxei pe Valoarea Adaugată la alimentele de bază şi pentru construcţiile noi; 5. Instituirea cadrului legal necesar pentru acordarea de titluri de stat pentru bugetari, cu maturitate la 3-5 ani, proporţional cu reducerile salariale suferite", se mai arată în scrisoarea lui Voiculescu.

Regulamentul Senatului prevede, la articolul 40, alineat 2, că "vicepreşedinţii conduc activitatea Biroului permanent şi a Senatului, la solicitarea preşedintelui sau, în absenţa acestuia, prin decizie".

De asemenea, potrivit articolului 81, alineat 2, din Regulamentul Senatului, "Cererea de convocare a unei sesiuni extraordinare se face în scris şi va cuprinde motivul, ordinea de zi propusă şi durata de desfăşurare a sesiunii extraordinare".

Preşedintele Băsescu a anunţat, după publicarea raportului CE despre Justiţie, că va convoca Parlamentul în sesiune extraordinară la începutul lunii august, în primul rând pentru Legea ANI.

Şeful statului a precizat că propune ca pe ordinea de zi a sesiunii parlamentare extrordinare să se afle Legea ANI, proiectul legii care prevede ca procesele să nu mai fie suspendate în cazul în care sunt ridicate excepţii de neconstituţionalitate, precum şi "legea micii reforme" în justiţie, aflată pentru avizare la CSM.

Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc în sesiuni extraordinare, la cererea Preşedintelui României, a biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau al senatorilor. Convocarea Camerelor se face de preşedinţii acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu îi răspunde lui Voiculescu: Prima parte a lunii august înseamnă 1-15 august.
 Vizualizări articol: 430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu îi răspunde lui Voiculescu: Prima parte a lunii august înseamnă 1-15 august0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei