Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 iul 2010 - Anul XV, nr. 175 (4466)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sancţiuni

Firmele care lucrează pe ISPA, amendate de Poliţia Rutieră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lipsa de seriozitate a firmelor ISPA în a reface străzile distruse de lucrările de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare a fost sancţionată de Poliţia Rutieră Suceava cu amenzi de peste 6.000 de lei.

Comisarul-şef Laurenţiu Hermeniuc a precizat că amenzile au fost date după verificări în teren, făcute împreună cu reprezentanţii Primăriei Suceava, în zonele în care termenul de finalizare a lucrărilor era de mult depăşit, lucrările la infrastructura subterană erau finalizate, dar străzile tot nu sunt circulabile.

“Până acum am dat două amenzi de câte 1.260 de lei, pentru că străzile Mircea Şeptilici şi strada Scurtă nu erau încă aduse la starea iniţială, deşi li s-a solicitat acest lucru de mai mult timp, precum şi pentru că pe strada 22 Decembrie pământul de la lucrări a fost depus pe trotuar, obligând pietonii să circule pe zona carosabilă, fără a avea vreo protecţie asigurată. O amendă mai mare, de 3.600 de lei, a fost dată pentru neaducerea la starea iniţială a străzii Gheorghe Doja, unde lucrurile stau foarte prost, după lucrările ISPA făcute în zonă. Vom continua aceste controale şi vom da noi amenzi, dacă situaţia o impune”, a declarat comisarul-şef Laurenţiu Hermeniuc.

Sancţiunile aplicate de Poliţia Rutieră firmelor care lucrează pe ISPA au fost apreciate drept o lecţie bună de către primarul Sucevei, Ion Lungu, care l-a rugat pe comisarul-şef Laurenţiu Hermeniuc să continue aceste acţiuni pe toate străzile ISPA, pentru ca, împreună cu măsurile pe care le vor lua municipalitatea  şi firma de consultanţă Eptisa, să determine firmele Pfeiffer şi TMUCB să îşi facă treaba, fără a mai găsi scuze pentru ineficienţă şi nepăsare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele care lucrează pe ISPA, amendate de Poliţia Rutieră.
 Vizualizări articol: 1648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Firmele care lucrează pe ISPA, amendate de Poliţia Rutieră4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Amezi trimis de
(28 iul 2010, 14:21:33
Pentru o firma care a luat zeci de miliarde pe lucrari indoielnice, credeti sincer ca o amenda de 1.260 RON inseamna mai mult decat o mangaiere pe obraz ? Asta e praf in ochii fraierilor care vor spune "Vezi ca le-a dat amenda. Asa le trebuie !". Unde mai pui ca nu poti sa aplici, pentru aceeasi fapta, doua sanctiuni ! Si orasul va ramane in ruine mult si bine ... Apropos, nu uitati sa mergeti fuguta si sa va platiti diferentele de impozit.
1.1  RE: Amezi trimis de
(28 iul 2010, 19:44:32
fara sa te jignesc, ai vreo ideea mai buna ? s-a aplicat legea. daca ai spune despre contract ca a fost facut prost si nu au fost trecute clauze care sa-i forteze e alta poveste. mai este o cale....dam in judecata primaria. mergem pe trotuar, ne impiedicam de movila aia de pamant, ne rupem piciorul, mergem la spital ....luam hartie de acolo care ne va folosi in istanta....cu vreo 2-3 martori si un avocat bun...scoatem mai mult de 1260 RON. astia nu's fripti de asta nu le pasa...dar daca ar raspunde pt tot ce fac ar fi ceva....dar na...poate daca stam si citim ziarul si nu ne implicam, poate in vreo 50 de ani se vor schimba si la noi ceva treburi.
1.2  RE: Amezi trimis de
(29 iul 2010, 09:54:00
Nu ai in vedere insa faptul ca toata povestea asta, asa cum o spui tu, pe care o consider logica, poate dura cu justitia romana vreo 5-6 ani. Termenele care se dau daca depui un dosar azi sunt deja in 2011!!!
1.3  RE: Amezi trimis de
(29 iul 2010, 10:08:04
Ptr. ZARAZA: Nu ai inteles nimic din ce am spus eu - asta fara sa te jignesc. Iti recomand tie sa iti rupi tu un picior si sa ceri daune cu un avocat bun. Cred ca nu ai trecut niciodata prin judecatorie daca crezi inca in povesti cu Alba ca zapada. Eu am spus ca amenzile astea ii scutesc pe cei cu firmele de a mai primi alte sanctiuni. Au fost amendati, lucrurile raman asa. O alta amenda nu se poate da, tinand cont ca au "incasat" una. E simplu. Daca nu intelegi iti desenez !
2.   Contractare lucrare! trimis de
(29 iul 2010, 00:23:54
Se pare ca cineva vrea sa ne inoculeze ideea ca aceste contracte cu firmele astea care isi bat joc de noi si ne fura pur si simplu banii prin distrugerile provocate de incompetenta sau reaua vointa masinilor si chiar sanatatii noastre fizice in unele cazuri,au fost facute intr-un singur exemplar si redactate doar de catre firmele beneficiare in sine!Toate clauzele le sunt favorabile si nu exista nici o cale de a le cere socoteala pt dezastrul lasat in urma.Am mari indoieli ca nu a mai existat absolut nimeni implicat in formularea caietului de sarcini in care sa fie stipulate clar sarcinile si indatoririle fiecaruia!Ar trebui sa credem noi ca daca aceste firme ar vrea,pot lasa decopertate toate lucrarile cum vor muschii lor si sa plece in vacanta in Hawaii cu Videanu sau cu smecherul din Constanta,si nimeni nu poate indrazni sa le zica ceva?!Atunci,cei care au semnat aceste contracte trebuie sa raspunda pt incompetenta si sa plece!!Orasul a devenit o ruina,cat mai trebuie asteptat?
2.1  RE: Contractare lucrare! trimis de
(29 iul 2010, 09:40:54
Probabil caietele de sarcini se fac ptr anumite firme(ale acolitilor),iar amenzile aplicate sunt "de ochii lumii".Cum sa-ti faci treaba corect cand "ii ai la mana" pe beneficiari ?Faci ce vrei,cand vrei si cum vrei lucrarea,incasezi banii contribuabililor,"platesti mita" si mult PA sucevenilor.In rest,ca e vorba de declaratiile primarului,a viceprimarului,etc,"vax albina" cum se spune pe la noi.Trebuie "pus biciul" pe edilul sef,are angajati in subordine care nu-si fac treaba,sau nu pot sa-si faca treaba ?De ce,o sa ne intrebam ?Ptr ca mita tine loc de cinste in capul multor "derbedei" care gestioneaza banii nostri,ai contribuabililor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei