Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 iul 2010 - Anul XV, nr. 174 (4465)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAI: Aproape 11,5 milioane de ţigări, confiscate într-o săptămână

Marţi, 27 Iulie 2010 (14:00:26)

Aproape 11,5 milioane de ţigări de contrabandă, dintre care aproape cinci milioane descoperite în mijloace de transport, au fost confiscate, săptămâna trecută, iar peste 60 de persoane au fost puse sub învinuire, informează, marţi, Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

În săptămâna 19 - 25 iulie, peste trei milioane de ţigări au fost descoperite în urma percheziţiilor domiciliare, peste 730.000 în magazinele duty-free şi aproape 400.000 în pieţe sau târguri.

Poliţiştii judiciari au înregistrat 55 de dosare în care sunt cercetate 108 persoane, iar 63 din acestea au fost puse sub învinuire.

Au fost aplicate peste 560 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproape un milion de lei şi au fost confiscate 57 de mijloace de transport implicate în activităţi ilegale.

În urma acţiunilor specifice, anchetatorii au descoperit 12 locuri de depozitare şi au identificat 145 de furnizori locali şi 13 regionali.

În perioada menţionată au fost verificate aproape 1.300 de firme, au fost organizate peste 700 de filtre rutiere şi au fost efectuate 17 percheziţii.

La nivel naţional, s-au desfăşurat aproape 165 de acţiuni în zonele de frontieră, aproape 600 în pieţe şi târguri, peste 460 pe rute de transport şi peste 350 în alte zone.

La acţiuni au participat, zilnic, peste 2.200 de poliţişti, 170 de jandarmi, 220 de poliţişti de frontieră şi 170 de lucrători din alte structuri, car au colaborat cu reprezentanţii administraţiei fiscale, beneficiind şi de sprijinul informativ-operativ al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

În cele 11 săptămâni de la punerea în aplicare a planului de acţiune în sistem integrat pentru creşterea gradului de eficienţă în combaterea contrabandei cu tutun, structurile MAI au confiscat aproape 100 de milioane de ţigări de contrabandă, precizează sursa citată.

În acelaşi interval, poliţiştii judiciari au înregistrat aproape 800 de lucrări penale, în peste 300 de dosare s-a început urmărirea penală, iar peste 140 de dosare penale au fost declinate către instanţele competente.

În plus, sunt cercetate aproape 1.600 de persoane, din care 106 de persoane au fost reţinute şi 80 arestate, iar împotriva a 667 persoane s-a început urmărirea penală.

MAI precizează că, de la începutul anului 2010 şi până în prezent, au fost înregistrate peste 1.100 de lucrări penale, iar în aproape 460 de dosare s-a început urmărirea penală. Sunt cercetate aproape 2.400 de persoane, din care 166 au fost reţinute şi 156 arestate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAI: Aproape 11,5 milioane de ţigări, confiscate într-o săptămână.
 Vizualizări articol: 429 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAI: Aproape 11,5 milioane de ţigări, confiscate într-o săptămână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei