Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 iul 2010 - Anul XV, nr. 174 (4465)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Armstrong, ultima legendă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mă simt obligat acum, că tot a început campionatul, să scriu câte ceva despre... Turul Franţei! Nu de alta, dat tocmai s-a încheiat ediţia 2010, cea mai nehazoasă din câte am văzut în cei 10-12 ani de când, nu ştiu de ce, urmăresc etapă de etapă. Am fost, în acest timp, martor al seriei de 7 victorii consecutive (1999-2005) ale lui Lance Armstrong, ba şi al celor două retrageri „definitive” ale sale, urmate, cum bine ştiţi, de două reveniri: un eşec presupus accidental, urmat anul acesta de unul indiscutabil, venit parcă pentru a confirma că la nivelul maxim al performanţei sportive te poţi menţine o vreme, dar dacă ai întrerupt contactul, atunci nu te poate paşte decât o ieşire definitivă mai degrabă ridicolă decât memorabilă. Pentru confirmare, sunaţi la George Foreman sau la Michael Schumacher. Cred că, înainte de a fi o problemă de vârstă (deşi, indiscutabil, asta contează în primul rând), e vorba de a te afla sau nu în vâltoarea competiţiei, de a-ţi menţine nealterat tonusul de concurs. Vorbesc, desigur, exclusiv despre cei care cunosc gloria sportivă, de cei încununaţi cu trofee mondiale sau olimpice, nu de marea masă de sportivi anonimi. De altfel, chiar în timpul acestei ediţii a Turului Franţei, unul din cei doi comentatori a spus o vorbă memorabilă: „Este foarte uşor să rămâi constant în mediocritate”. Sigur că mi-ar fi plăcut ca anul acesta Lance să o ia din nou de nebun în căţărările alea de câte 19 km, trecând ca trenul pe lângă ceilalţi. De altfel, a şi făcut-o, în prima din cele două etape în care se urca Le Tourmalet. Dar nu mai avea nici aplombul din anii de glorie, şi nici echipa care să-l susţină cu devotament. Etapa în care a fost evident că nu mai poate, a fost cea în care a căzut de trei ori, ultima dată chiar când se năpustea în căţărare. Cred că, dincolo de rănile multe dar nu grave, a înţeles că ăla era semnul (sau semnalul?) că vremea lui a trecut. Un Lance Armstrong care stârneşte milă este ceva cumplit pentru oricine l-a iubit şi admirat. Contador, câştigătorul, e şi el la al treilea Tour câştigat. Oricât încerc, nu văd în el nimic de erou, nimic de legendă. Cred că ultima, dintr-o serie care-i include pe Anquetil, Merckx, Indurain, s-a numit Armstrong.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Armstrong, ultima legendă.
 Vizualizări articol: 784 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Armstrong, ultima legendă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei