Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 iul 2010 - Anul XV, nr. 174 (4465)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protest

Scriitoarea Angela Furtună, în greva foamei pe termen nelimitat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scriitoarea şi publicista suceveană Angela Furtună a intrat în greva foamei pe termen nelimitat începând de ieri dimineaţă. Potrivit propriilor declaraţii, Angela Furtună a intrat în greva foamei în semn de protest faţă de decizia Consiliului Judeţean Suceava de a desfiinţa Compartimentul Marketing Cultural şi Informare Comunitară din cadrul Bibliotecii „I.G.Sbiera”, instituţie aflată în subordinea administraţiei judeţene. Prin decizia CJ Suceava se desfiinţează cele două posturi din cadrul compartimentului respectiv, unul dintre acestea fiind ocupat de scriitoarea suceveană.

„Consider imorală, ilegală şi abuzivă Hotărârea Consiliului Judeţean Suceava. Am decis să declanşez acest protest prin greva foamei, fiind marcată şi şocată de ascensiunea unor astfel de metode neo-staliniste în societatea românească prin care intelectualii, profesioniştii pot fi pur şi simplu tăiaţi dintr-o schemă după ce am depus o activitate vizibilă cu implicaţii şi efecte benefice în această instituţie şi pentru Consiliul Judeţean şi pentru Bucovina, dar nu numai. Se ştie că muncim şi dezvoltăm intense parteneriate, implicându-mă câte 10-12 ore pe zi, investind nu numai energie, ci şi bani în această activitate. Am reuşit să fac din această instituţie, care a fost pentru multă vreme un fief al propagandei ceauşiste, o adevărată instituţie de cultură cunoscută în Europa, în America, Australia, Israel, în toate ţările unde sunt comunităţi de români”, a precizat Angela Furtună.

 

Furtună susţine că desfiinţarea posturilor nu s-a făcut în urma unei analize de specialitate

Ea a arătat că desfiinţarea compartimentului în cadrul căruia îşi desfăşoară activitatea nu s-a făcut în urma unei analize a unor specialişti. Mai mult, Angela Furtună consideră că decizia de desfiinţare a Compartimentului de marketing cultural are un caracter politic şi a fost determinată de „activitatea unui grup intelectual ideologic extremist, cu cunoscute activităţi de presiune transpartinică, de traseism politic şi de turism politic oligarhic, şi care desfăşoară acţiuni susţinute împotriva democraţiei şi a personalităţilor democrate”. Ea a mai criticat şi faptul că desfiinţarea postului său s-a făcut fără a fi înştiinţată personal, nici de către conducerea CJ Suceava şi nici de cea a Bibliotecii „I.G. Sbiera”.

„În ciuda tuturor performanţelor dovedite şi cunoscute pe plan local, naţional şi internaţional ale activităţii mele personale, cu înaltă calificare în domeniu, această comunicare a lipsit. Aceasta a fost o atitudine ce încalcă nu numai bunul simţ, manierele minimei morale, ci chiar Legile şi Constituţia şi împotriva căreia protestul de faţă prin Greva Foamei nu este de ajuns”, a mai spus Angela Furtună.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scriitoarea Angela Furtună, în greva foamei pe termen nelimitat.
 Vizualizări articol: 818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.27/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 11 voturi
Scriitoarea Angela Furtună, în greva foamei pe termen nelimitat4.3511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pareri de rau! trimis de
(27 iul 2010, 14:03:40
Personal imi pare extrem de rau de ceea ce se intampla cu oamenii de cultura din orasul nostru, dar in acelasi timp nu-mi pot ascunde si satisfactia ca s-a ajuns in acest punct! Nu pot uita pe acei intelectuali, filosofi, poeti, profesori etc. etc. care au suflat de n-au mai putut in panzele portocalii ale guvernarii PDL! Omul nu se hraneste doar cu paine . . . asa ca mai hranitiva acum si din duhul si spiritualitatea domnului presedinte Basescu!
2.   Este, intradevar, un caz! trimis de
(27 iul 2010, 14:08:39
Amanunte nu cunosc, dar asa cum este inflamat acum, acesta este intr-adevar un caz! Rostul reducerii aparatului din administratiile locale nu era cel de a reduce actul adevarat de cultura, acum cand subcultura a patruns si se infiltreaza din ce in ce mai profund in toate fibrele societatii, ci de a destructura echipele, extrem de puternice numeric, de clienti politici si personali ai celor aflati in fruntea acestor institutii, pentru eficientizarea activitatii in administratia publica. Se pare ca acestia rezista, desi contributia lor este mediocra, in schimb se petrece ceeace se vede prin prin gestul doamnei Angela Furtuna. Daca e intr-adevar asa, desi sunt puternice motive de indoiala ca ar sta altfel lucrurile, ne indreptam cu pasi repezi spre acel tip de democratie de care am vrut sa scapam cu totii in decembrie '89! Se cerea atunci promovarea valorilor, inlaturarea nepotismului si clientelismului, ei bine, dupa o volta de 20 de ani, am ajuns de unde am plecat, sau... mai rau.
3.   ... trimis de
(27 iul 2010, 14:53:03
Oare doamna nu stie ca politicul primeaza inaintea culturii ? Sfatul meu este sa se inscrie in PDL ca sa-si pastreze postul. Asta este singura sansa. Binenteles, in 2012 va trebui sa adere in partidul care va fi la putere. Tipic romanesc.
4.   (IN)CULTII trimis de
(27 iul 2010, 15:06:20
faptul ca asa-zisele reduceri din apartul administrativ au insemnat de fapt lovirea puternica doar a institutiilor de cultura din subordine (vezi Complexul Muzeal Bucovina, cu cele mai multe capete taiate) si mai putin a clientelei politice, arata puternica inclinare spre bine si frumos a iubitilor nostri conducatori.
mai cred insa (cu toate ca din ce in ce mai putin) ca, mai devreme sau mai tarziu, fiecare va fi "rasplatit" dupa faptele sale.

p.s. si asa am auzit ca tov. presedinte a declarat ca el n-are nevoie de doctori in stiite ci de muncitori (a se citi SLUGI).
5.   Erata trimis de
(27 iul 2010, 15:07:37
stiinte - am mancat un "n"
6.   RUSINE!!! trimis de
(27 iul 2010, 21:16:45
Nu va este rusine domnilor de la PUTERE!!!!!!!
Pe cine mai urmeaza sa "sa schingiti'?VA balacariti in averile voastre de milioane de euro iar celor "infometati" le luati si hainele de pe ei!
Chiar acum ma uit pe TV la MARELE Sebastian Papaiani , omul care a facut pentru oamenii din tara asta 60 filme , cata dezamagire are fata de actuala putere.
Cum poti sa-ti permiti sa ii iei acestui om si nu numai (la fel si D.nei Angela) din pensie sa sa il excluzi din societate?
Domnule Flutur nu va este rusine de oamenii pe care ia-ti convins cu minciuni sa va voteze??????????????????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei